αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο σχέδιο της SpaceX: 4.425 δορυφόροι, κόστος 10 δισ. δολάρια και «έξυπνο» ίντερνετ παντού

Το σχέδιο της SpaceX: 4.425 δορυφόροι, κόστος 10 δισ. δολάρια και «έξυπνο» ίντερνετ παντού

Η SpaceX είχε αποκαλύψει τα σχέδιά της για παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρου από το 2015, όταν ο ιδρυτής της, Έλον Μασκ, μίλησε δημόσια για την ιδέα αυτή- και η Πατρίσια Κούπερ, στέλεχος της εταιρείας αρμόδιο για θέματα δορυφόρων σε σχέση με την κυβέρνηση, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες την Τετάρτη, μιλώντας ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Όπως είπε, η εταιρεία αποσκοπεί στην εκτόξευση 4.425 δορυφόρων με πυραύλους Falcon 9, που θα λειτουργούν σε ύψη μεταξύ 1.110 και 1.325 χιλιομέτρων σε ένα εγχείρημα κόστους που υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 10 δισ. δολάρια. Ο «αστερισμός» αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δρομολογεί την παροχή ευρυζωνικού Ίντερνετ εκεί που απαιτείται περισσότερο, και να την απομακρύνει από άλλες περιοχές, όπου θα ήταν πιθανό να υπάρξουν παρεμβολές σε άλλα συστήματα.

Η Κούπερ επίσης αποκάλυψε πως η SpaceX θα αρχίσει δοκιμές δορυφόρων και θα εκτοξεύσει μάλιστα ένα πρωτότυπο κατά τα τέλη του έτους, και θα ακολουθήσει άλλο ένα στους πρώτους μήνες του 2018. Μετά την επιτυχή δοκιμή, η εταιρεία σκοπεύει να αρχίσει μια «εκστρατεία» εκτοξεύσεων το 2019, με τους δορυφόρους να εκτοξεύονται σε τροχιά σε διαφορετικές φάσεις, μέχρι το 2024- όταν το σύστημα (εάν τελικά λάβει την απαιτούμενη έγκριση) θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =