αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο στοιχείο που ψάχνουν στους εργαζόμενους οι σύγχρονοι εργοδότες: Ένας CEO αποκαλύπτει

Το στοιχείο που ψάχνουν στους εργαζόμενους οι σύγχρονοι εργοδότες: Ένας CEO αποκαλύπτει

Με την ανεργία να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα σε πολλές χώρες -συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας- πολλοί νέοι ψάχνουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους δώσουν μια θέση εργασίας. Ακόμα καλύτερα, αν είναι και μια θέση με καλές αποδοχές. Ποιο είναι όμως το χαρακτηριστικό που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις;

Σύμφωνα με τον αμερικανό CEO και ιδρυτή της General Assembly, Jake Schwartz, το στοιχείο που ζητούν οι σύγχρονοι εργοδότες από ένας εργαζόμενοι είναι η ανάλυση δεδομένων (data skills). Στην ουσία, το κατά πόσο μπορεί ένας εργαζόμενος να βλέπει τα αποτελέσματα ενός project, τι θέλουν οι πελάτες, και να κάνει τις κατάλληλες επιλογές. Να προσπαθεί να «δει» τις ευκαιρίες.

«Βλέπουμε να υπάρχει μια τάση για design skills και development skills. Αλλά η ζήτηση για data skills είναι εντυπωσιακή» λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός CEO στο CNBC.

Η ζήτηση για data skills είναι ακόμα μεγαλύτερη και από την δημιουργία κώδικα, ένα άλλο hot skill, όπως σημειώνει ο ίδιος. Οι νέες τεχνολογίες θα οδηγήσουν τους εργοδότες στις δεξιότητες που θα αναζητούν και αν θέλει κάποιος να βρει μια καλή θέση εργασίας θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. «Νομίζω θα δούμε το εξής μέσα στα επόμενα χρόνια: θα υπάρχει μια εναλλαγή δεξιότητες που θα πρέπει να μάθεις για να συμβαδίζεις με την digital εποχή» καταλήγει ο Jake Schwartz. Εννοώντας το πόσο γρήγορα τρέχουν πλέον οι τεχνολογικές εξελίξεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + eight =