αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο σπουδαίο μάθημα που έλαβε ο νεαρός Steve Jobs, φτιάχνοντας έναν φράχτη μαζί με τον πατέρα του

Το σπουδαίο μάθημα που έλαβε ο νεαρός Steve Jobs, φτιάχνοντας έναν φράχτη μαζί με τον πατέρα του

Πριν ο Steve Jobs έγινε ο συνιδρυτής της Apple, ήταν ένα παιδί μεσαίας τάξης που μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, και ανατράφηκε από τους γονείς του Paul και Clara Jobs- οι οποίοι τον είχαν υιοθετήσει. Ο πατέρας του έπαιξε σημαντικό ρόλο σε ένα σήμα- κατατεθέν που είχε ο Steve Jobs στην συνέχεια της διαδρομής του: Το να ψάχνει πάντα την τελειότητα.

«Ο Paul Jobs ήταν ένας άνθρωπος που ήταν μεγάλος μηχανικός και δίδαξε τον γιο του Steve πώς να κάνει σπουδαία πράγματα», δήλωσε ο βιογράφος Walter Isaacson στο στην εκπομπή «60 Minutes» του CBS το 2011. Ο Isaacson πραγματοποίησε πάνω από 40 συνεντεύξεις με τον Jobs για το βιβλίο του, «Steve Jobs».

Ποιο είναι όμως το μεγαλύτερο ίσως μάθημα που έλαβε ο Steve Jobs από τον πατέρα του; Ο Walter Isaacson παραθέτει μια ιστορία από το παρελθόν. «Ο νεαρός Steve Jobs κάποτε βοήθησε τον πατέρα του να χτίσει ένα φράχτη γύρω από το σπίτι τους στο Mountain View. Ενώ δούλευαν, ο Paul μοιράστηκε μια συμβουλή με τον Jobs: ‘Πρέπει να κάνεις το πίσω μέρος του φράχτη, που κανείς δεν θα δει, τόσο όμορφο όσο το μπροστινό μέρος του φράχτη’», όπως εξιστόρησε ο Isaacson. «Αν και κανείς δεν θα το δει, αυτό θα δείξει ότι είστε αφοσιωμένοι στο να κάνετε κάτι τέλειο», είχε τονίσει τότε ο Paul στον νεαρό Steve.

H συμβουλή αυτή συντρόφευε για πάντα τον Steve Jobs. Ήταν ο άνθρωπος που επέμεινε ότι κάθε στοιχείο του υπολογιστή Macintosh πρέπει να είναι όμορφο, ακόμα και κάτω από τις πλακέτες του κυκλώματος, μέσα στο PC. Όταν ο υπολογιστής τελικά τελειοποιήθηκε, ο Jobs είχε χαραγμένα τα ονόματα των μηχανικών μέσα σε κάθε ένα από τα memory chips. «Οι πραγματικοί καλλιτέχνες υπογράφουν το έργο τους» τους είχε πει τότε ο Steve Jobs. «Κανείς δεν θα τα έβλεπε ποτέ, αλλά τα μέλη της ομάδας ήξεραν ότι οι υπογραφές τους ήταν μέσα, όπως ήξεραν ότι η πλακέτα ήταν σχεδιασμένη όσο πιο κομψά γίνεται», γράφει ο Isaacson.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =