αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο σημαντικότερο skill για να φτάσεις στην επιτυχία ως leader… βρίσκεται στους άλλους: Εξηγεί ο Richard Branson

Το σημαντικότερο skill για να φτάσεις στην επιτυχία ως leader… βρίσκεται στους άλλους: Εξηγεί ο Richard Branson

Ο Richard Branson ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, από την ηλικία των 16 ετών. Σήμερα, στα 67 του, έχει δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία με το Virgin Group. Και φυσικά είναι δισεκατομμυριούχος.

Μιλώντας για το skill που μπορεί να σε φτάσει στην επιχειρηματική επιτυχία, λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον. Όπως λέει, το σημαντικότερο skill, είναι να… αναδεικνύεις τα δυνατά skills των άλλων. Και έτσι να καταφέρνεις να φτιάχνεις καλές ομάδες. Η συνεργασία παίζει καθοριστικό ρόλο.

«Οι σημαντικότερες δεξιότητες που έπρεπε να μάθω για να φτάσω στην επιτυχία, ήταν οι δεξιότητες των άλλων ανθρώπων», τονίζει ο διάσημος businessman, μιλώντας στο CNBC.

Και συμπληρώνει: «Αν ψάχνεις για το καλύτερο στους ανθρώπους, αν παρακινείς τους ανθρώπους, αν επαινείς τους ανθρώπους, αν δεν τους επικρίνεις, όλες αυτές είναι δεξιότητες που χρειάζεται ένας μεγάλο ηγέτης». Είναι σημαντικό, να καταφέρεις να αναπτύξεις τα skills του κάθε ενός ατόμου που έχεις στην ομάδα σου.

«Πρέπει επίσης να είσαι καλός ακροατής», λέει ο Branson. «Μισώ τους leaders που απλώς επικαλούνται τις απόψεις τους και δεν ακούνε τους άλλους», εξηγεί.

Και κάτι ακόμα. «Γράψε αυτά που ακούς από τους άλλους ανθρώπους», τονίζει ο ιδρυτής της Virgin. Αρκετές φορές, οι καλές ιδέες δεν έρχονται από εμάς. Η έξυπνη κίνηση εδώ είναι να γράφεις τις ιδέες αυτές, και να τις αξιοποιείς στην συνέχεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + one =