αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο πρώτο ρομπότ- υπηρέτης βρήκε στους δρόμους (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο ρομπότ- υπηρέτης βρήκε στους δρόμους (ΦΩΤΟ)

Ένα μικρό ρομπότ με ρόδες -κάποιοι θα πουν ότι μοιάζει με ψυγιάκι- φτάνει έξω από ένα σπίτι. Το καπάκι του ανοίγει και από μέσα εμφανίζεται ένα κουτί με γλυκά. Εκεί κάποιος παραλαμβάνει το προϊόν. Η συγκεκριμένη εικόνα θα μπορούσε να είναι σκηνή κάποιας ταινίας, ωστόσο είναι πραγματικότητα.

Το μικρό ρομπότ που κινείται μόνο του και μπορεί να κάνει… τα θελήματα των ανθρώπων, πραγματοποίησε μια (δοκιμαστική) βόλτα. Στους δρόμους του Σαν Φραντζίσκο.

Ποιος όμως βρίσκεται πίσω από αυτό το high-tech δημιούργημα; Είναι η startup Starship Technologies. Μια καινοτόμος επιχείρηση, με έδρα το Λονδίνο και την Εσθονία. Στόχος είναι τα μικρά αυτόνομα ρομπότ να μπουν σύντομα σε φουλ ρυθμούς λειτουργίας. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να φανούν πολύ χρήσιμα στην αγορά του ντελίβερι.

Η εν λόγω startup σχεδιάζει, πέρα από τις ΗΠΑ, να λανσάρει το συγκεκριμένο ρομπότ και στην Ευρώπη. Ήδη μάλιστα το Tech Insider αναφέρει και το πόσο θα κοστίζει στον εκάστοτε πελάτη μια μεταφορά με ένα τέτοιο ρομπότ. Η τιμή θα κυμαίνεται 1 και 3 δολαρίων.

10369045_1950113818546215_6895519316441789417_o

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =