αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο πλάνο της Apple: Η εταιρία θέλει να βελτιώσει τις μπαταρίες των συσκευών της

Το πλάνο της Apple: Η εταιρία θέλει να βελτιώσει τις μπαταρίες των συσκευών της

Αρκετοί είναι οι χρήστες προϊόντων της Apple, που στο παρελθόν έχουν εκφράσει παράπονα για την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως για παράδειγμα στο iPhone. Όπως αναφέρει το Techblog.gr, η μπαταρία του είναι αρκετά μικρή σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ειδικά αν την συγκρίνεις με συσκευές Android, και πρόσφατα έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για προβληματικές μπαταρίες. Επιπλέον, λίγο καιρό πριν υπήρχαν αναφορές για τα νέα MacBook Pro και την μικρή διάρκεια της μπαταρίας, πρόβλημα που τελικά επιλύθηκε με ένα software update.

Από ότι φαίνεται, αυτό είναι ένα πρόβλημα που η Apple το αναγνωρίζει και σκοπεύει να λάβει μέτρα για να το αντιμετωπίσει. Αυτή την εβδομάδα, η Apple δημοσίευσε 2 νέες θέσεις εργασίας στην ιστοσελίδα της, οι οποίες ζητάνε έναν Battery Algorithm Analysis Engineer και έναν System Power and Control Architect.

Στην περιγραφή της πρώτης θέσης αναφέρει, «Σε αυτή την θέση, αναμένεται η δοκιμή εξελιγμένων τεχνολογιών διαχείρισης των μπαταριών ιόντων λιθίου, μέσω δοκιμών της μπαταρίας και ανάλυση δεδομένων». Όσον αφορά την δεύτερη θέση εργασίας αναφέρει τα εξής, «Ανάπτυξη, δημιουργία προτύπων και αξιολόγηση αλγορίθμων διαχείρισης ενέργειας του συστήματος. Θα αναλύεις λύσεις ελέγχου ισχύος οι οποίες βελτιώνουν την διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ενεργειακή απόδοση του συστήματος, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουμε άψογη εμπειρία χρήσης».

Στην δεύτερη θέση εργασίας σε κάποιο σημείο αναφέρει την λέξη SoC, το οποίο μπορούμε να υποθέσουμε ότι σχετίζεται με τα chipset που χρησιμοποιεί η Apple στα κινητά της. Το τι θα δούμε στο μέλλον από αυτές τις νέες θέσεις εργασίας, κανένας δεν το γνωρίζει, αλλά το σημαντικό είναι ότι η Apple ψάχνει τρόπους να λύσει όποια προβλήματα υπάρχουν σχετικά με τις μπαταρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 16 =