αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο πλάνο- γίγας που ετοιμάζει η Spar για την επιστροφή της στην Ελλάδα. Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να φέρει στην αγορά των σούπερ μάρκετ

Το πλάνο- γίγας που ετοιμάζει η Spar για την επιστροφή της στην Ελλάδα. Μεγάλες αλλαγές αναμένεται να φέρει στην αγορά των σούπερ μάρκετ

H επανατοποθέτηση του ολλανδικού κολοσσού Spar έρχεται να «ταράξει τα νερά» στον χάρτη των σούπερ μάρκετ, ο οποίος αλλάζει για ακόμη μία φορά τα τελευταία χρόνια. Ο Ολλανδικός όμιλος μπαίνει ξανά στην Ελλάδα και ζητάει μερίδιο από την πίτα των περίπου 10 δισ. ευρώ που κάνουν τζίρο τα σούπερ μάρκετ στη χώρα.

Ήδη τα τελευταία χρόνια εμβληματικές αλυσίδες όπως ο «Βερόπουλος» και ο «Μαρινόπουλος» βγήκαν από την αγορά και ενισχύθηκαν άλλοι όμιλοι, όπως τα «My Market» και ο «Σκλαβενίτης», ο οποίος με την συμφωνία για τον Μαρινόπουλο απέκτησε δίκτυο ξαφνικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως σημειώνει το Economy365.gr, είναι βέβαιο ότι είσοδος της Spar, όπως τουλάχιστον σχεδιάζεται να γίνει, θα φέρει σημαντικές ανατροπές και έναν ακόμη ισχυρό παίκτη σε μια περίοδο που σημειώνεται ήδη μάχη προσφορών για προσέλκυση πελατών. Ήδη ο «Αστέρας», το όχημα μέσω του οποίου επιστρέφει στην Ελλάδα η Spar, είναι υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο το παιχνίδι αλλάζει με την συνεργασία των Ολλανδών.

Tο πλάνο που έχει εκπονηθεί προβλέπει ότι το δίκτυο Spar, με βραχίονα τον «Αστέρα» θα ξεκινήσει την ανάπτυξη από τις αρχές του 2018 και στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια το δίκτυο καταστημάτων να φτάσει ακόμη και τα 300 σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα δεδομένα, ειδικά για την επόμενη θερινή περίοδο έχουν αλλάξει δραστικά από την ύπαρξη πλέον εκτός Αττικής της αλυσίδας «Σκλαβενίτης», καθώς και από την έμφαση που δίνουν στην ανάπτυξή τους εκτός πρωτεύουσας και οι άλλες κορυφαίες αλυσίδες του κλάδου, όπως η «ΑΒ Βασιλόπουλος», η «Lidl» και η «My Market».

Σημειώνεται ότι από τα 400 καταστήματα της «Μαρινόπουλος» που μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» και λειτουργούν υπό το σήμα «Σκλαβενίτης», τα 240 βρίσκονται εκτός της Αττικής.

Το 2015 από τα συνολικά 2.490 σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα, τα 865 ήταν εντός Αττικής και τα υπόλοιπα 1.625 στην υπόλοιπη χώρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =