αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο περίεργο γκάτζετ που «ζωντανεύει» τις κασέτες το 2017

Το περίεργο γκάτζετ που «ζωντανεύει» τις κασέτες το 2017

Και ξαφνικά, εκεί που είχε μπει στο μπαούλο με τα αναμνηστικά μιας μακρινής αλλά καθόλου ξεχασμένης εποχής, η κασέτα έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Να επιστρέφει με μικρές κοπές μουσικών κυκλοφοριών, ένα καλά κρυμμένο μυστικό της κάθε underground κοινότητας, στην αρχή, για κάθε μπάντα που σέβεται τον εαυτό της, στη συνέχεια.

Και ok, η κασέτα έγινε trend και πάλι, στα γεράματά της, ακολουθώντας το βινύλιο που είχε βέβαια τη δικαιολογία του ποιοτικού ήχου. Πόσοι όμως έχουν κρατήσει ένα κασετόφωνο στο σπίτι, που να λειτουργεί μετά από τόσα χρόνια στη σκόνη; Και πως μπορεί κάποιο από αυτά τα επιζώντα μηχανήματα να συντονιστεί με τη σύγχρονη εποχή και τις απαιτήσεις της; Μάλλον κανένα.

Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει τη λύση ένας οργανισμός από τη Λιθουανία που λατρεύει την εικόνα και τον ήχο. Οι άνθρωποι του BrainMonk κατασκεύασαν το κασετόφωνο του σήμερα και του αύριο. Μια λιλιπούτεια συσκευή με το μισό μέγεθος της κασέτας, που δίνει «φωνή» σε εκείνες τις παλιές, τις φυλαγμένες σαν θησαυρός, αλλά και σε όσες αποκτήθηκαν πρόσφατα, γεμάτες ολόφρεσκες κυκλοφορίες και ανεξερεύνητα διαμάντια.

Το όνομά της είναι eLbow, που προκύπτει από το σχήμα της που θυμίζει αγκώνα. Η λειτουργία της απλή, ανοίγει όπως τα κλασικά κασετόφωνα, αντί όμως να μπει η κασέτα μέσα της, «τυλίγει» αυτή την κασέτα και έπειτα κλείνει. Ο χειρισμός γίνεται με κουμπί στο πλάι της συσκευής, ενώ το σύνολο χωράει στην παλάμη του χεριού σαν να κρατάς ένα smartphone, όπως σημειώνει το Klik.gr.

Για να ακούσεις το περιεχόμενο της κασέτας σου, μπορείς να συνδέσεις είτε ακουστικά είτε ένα εξωτερικό ηχείο. Επίσης μπορείς με το μαγνητικό κλιπ που διαθέτει, να το προσαρμόσεις επάνω σου, απολαμβάνοντας με άνεση τη μουσική σου. Εκεί όμως που το eLbow επαναστατεί σε σχέση με τους «προγόνους» του, είναι η θύρα miniusb που μπορείς να βρεις στη μια του πλευρά. Η μαγική αυτή θύρα δεν θα σου φορτίσει τη συσκευή, αλλά θα μετατρέψει το περιεχόμενο της κάθε κασέτας που επιλέγεις να ακούσεις, σε ψηφιακή μορφή και από εκεί θα περάσει στον υπολογιστή, ή σε όποια συσκευή θέλεις. Τώρα ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις εκείνον τον θησαυρό που τόσα χρόνια φύλαγες καλά κρυμμένο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + 15 =