αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο περίεργο αυτοκίνητο- drone που παρουσίασε η Airbus (ΒΙΝΤΕΟ)

Το περίεργο αυτοκίνητο- drone που παρουσίασε η Airbus (ΒΙΝΤΕΟ)

H Airbus ανακοίνωσε ένα νέο concept για ένα αυτόνομο όχημα, το οποίο μετατρέπεται σε drone, όταν χρειαστεί. Το project ονομάζεται Pop.Up και η εταιρεία οραματίζεται ότι στο μέλλον θα μπορείς να μεταβείς από το αυτοκίνητο, στο ιπτάμενο όχημα και στη συνέχεια στο τρένο, χωρίς να κάνεις τίποτα.

Ουσιαστικά το Pop.Up αποτελείται από μια κάψουλα για τον επιβάτη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες μορφές για τη μεταφορά του, όπως σημειώνει το Techblog.gr.

Στο παραπάνω video, η επιβάτης καλεί το Pop.Up μέσα από ένα tablet, αργότερα μεταβαίνει σε ένα γκαράζ όπου ένα τεράστιο quadcopter το μετατρέπει σε drone, για να συνεχίσει το υπόλοιπο της διαδρομής στον αέρα. Στη συνέχεια του video, οι κάψουλες φαίνονται να είναι ενσωματωμένες σε ένα είδος τρένου (ή hyperloop).

Θεωρητικά το όλο σύστημα υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη. Η Airbus συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού Italdesign, η οποία έχει αναλάβει στο παρελθόν τον σχεδιασμό οχημάτων όπως Volkswagen Golf και δεκάδες concepts για BMW, Alfa Romeo, και άλλους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − twelve =