αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «οικονομικό μοντέλο» κερδίζει: Η Ryanair αύξησε τα κέρδη της πάλι

Το «οικονομικό μοντέλο» κερδίζει: Η Ryanair αύξησε τα κέρδη της πάλι

Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε σήμερα πως σημείωσε άνοδο 6% στα καθαρά κέρδη στη διάρκεια του οικονομικού έτους που έληξε στις 31 Μαρτίου. Ο μεταφορέας εκτίμησε πως τα ετήσια κέρδη θα είχαν ενισχυθεί περισσότερο, σε περίπτωση που η Βρετανία δεν είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είχαν διαβρώσει τα έσοδα.

Η αεροπορική εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 1,32 δισ. ευρώ, ποσό που είναι μέσα στο στόχο για κέρδη 1,3 με 1,35 δισ.

Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν πέρυσι κατά 2% σε 6,65 δισ. ευρώ, καθώς μετέφερε 120 εκατ. επιβάτες.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η αεροπορική εταιρία ξεκίνησε κι ένα πρόγραμμα επαναγοράς 600 εκατ. ευρώ που θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, αφότου ολοκλήρωσε άλλο γύρο επαναγοράς μετοχών ενός δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.

Η Ryanair ανέφερε ότι έχει επιστρέψει 5,4 δισ. ευρώ στους επενδυτές από το 2008 και μετά, μέσα από μια σειρά επαναγορών μετοχών και ειδικών μερισμάτων.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρία σε όρους αριθμών επιβατών εκτίμησε επίσης ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν περισσότερο φέτος και θα αγγίξουν το 1,4 με 1,45 δισ. ευρώ. Η Ryanair συνήθως ξεκινά το έτος με συντηρητικές προβλέψεις για τα κέρδη. Όπως ανέφερε, μεγάλο μέρος της ανόδου στα κέρδη μάλλον θα έρθουν από μια προβλεπόμενη πτώση 70 εκατ. ευρώ στα κόστη καυσίμων. Η εταιρία αναμένει ακόμη ότι θα μεταφέρει 130 εκατ. επιβάτες μέχρι τα τέλη του Μαρτίου του 2018.

Ο μεταφορέας τόνισε πως οι κρατήσεις για τους έξι μήνες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είναι περισσότερες σε σχέση με πέρυσι, αν και η βουτιά στο βρετανικό νόμισμα λόγω του Brexit αναμένεται να οδηγήσει σε υποχώρηση 5-7% στις μέσες τιμές εισιτηρίων για ολόκληρο το οικονομικό έτος. Η Ryanair παράγει παραπάνω από το 25% των πωλήσεών της σε στερλίνα. Τα ναύλα κατέγραψαν πτώση 13% την προηγούμενη οικονομική χρονιά.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =