αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο να έχεις ένα χόμπι μπορεί να βοηθήσει την καριέρα σου. Και υπάρχουν 3 επιστημονικοί λόγοι

Το να έχεις ένα χόμπι μπορεί να βοηθήσει την καριέρα σου. Και υπάρχουν 3 επιστημονικοί λόγοι

Πολλοί μεγάλοι leaders λένε ότι για να έχεις μια καλή επαγγελματική καριέρα, πρέπει να έχεις και ζωή έξω από αυτή. Μάλιστα, αυτά τα δύο… μπορεί να συνδέονται. Αφού ένα χόμπι μπορεί να σε κάνει καλύτερο στη δουλειά σου. Ναι, μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά είναι η πραγματικότητα. Με αυτό τον απλό τρόπο μπορείς να γίνεις πιο δημιουργικός και να καταπολεμήσεις το άγχος.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ακόμα και ο Mark Zuckerberg είναι υπέρ του να έχει κάποιος χόμπι. Όπως έχει πει ο ίδιος, έτσι δείχνεις ότι έχεις πάθος και κίνητρο. Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτή είναι μια απο τις ερωτήσεις που γίνονται, στους υποψηφίους για δουλειά στο Facebook.

Τώρα αν ακόμα και η τακτικής προσλήψεων του FB δεν σε πείθει για το θέμα, τότε δες παρακάτω τους 3 επιστημονικούς λόγους, για τους οποίους ένα χόμπυ κάνει καλό στην καριέρα σου. Έτσι όπως τους παραθέτει το CNBC.

1- Έχεις καλύτερη απόδοση στη δουλειά: Με αυτό τον τρόπο όπως είπαμε γίνεσαι πιο δημιουργικός και έχεις επίσης καλύτερη διάθεση στη δουλειά. Ενώ αποφεύγεις και το φαινόμενο του burn out.

2- Καλύτερη υγεία: Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν χόμπι, πιθανότατα έχουν και καλύτερη υγεία. Όπως μικρότερη αρτηριακή πίεση. Ακόμα και δραστηριότητες με μικρότερη σωματική πίεση μπορούν να σας βοηθήσουν σωματικά και ψυχικά.

3- Καταπολεμά το στρες: Το άγχος λόγω επαγγελματικών θεμάτων, είναι συχνό στην εποχή μας. Ένα χόμπι μπορεί να σε βοηθήσει να «καθαρίσεις» το μυαλό σου και να είσαι πιο ήρεμος. Έτσι θα λαμβάνεις σίγουρα καλύτερες αποφάσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − nine =