αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «μυστικό» του Steve Jobs βοήθησε αυτή την 32χρονη CEO να «σηκώσει» 40 εκατ. δολάρια

Το «μυστικό» του Steve Jobs βοήθησε αυτή την 32χρονη CEO να «σηκώσει» 40 εκατ. δολάρια

Σε αυτή την ιστορία, μπορείς να δεις το πως μια συμβουλή ενός πετυχημένου ανθρώπου, μπορεί να εμπνεύσει και να βοηθήσει -όσο είναι δυνατό- και άλλα άτομα να πετύχουν τους στόχους τους. Στη γνωστή ομιλία του στους αποφοίτους του Στάμφορντ, ο ιδρυτής της Apple, Steve Jobs, είχε αποκαλύψει ένα μικρό μυστικό:

«Όταν ήμουν 17, διάβασα κάτι που έλεγε πάνω- κάτω: να ζεις την κάθε μέρα σου σαν να είναι η τελευταία. Αυτό μου έκανε εντύπωση κι από τότε, για 33 ολόκληρα χρόνια, κάθε πρωί κοιτάζομαι στον καθρέφτη και ρωτάω τον εαυτό μου: αν αυτή ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής σου, θα έκανες αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις σήμερα; Όποτε η απάντηση ήταν όχι για πολύ καιρό, ήξερα πως κάτι έπρεπε να αλλάξω. Το να θυμάμαι πάντα πως σύντομα θα πεθάνω, ήταν η καλύτερη βοήθεια για να παίρνω τις σωστές αποφάσεις στη ζωή μου»

Αυτή τη συμβουλή εφάρμοσε η 32χρονη σήμερα, Melody McCloskey. Ίδρυσε πριν μερικά χρόνια την εταιρία StyleSeat, μια πλατφόρμα μέσω της οποία μπορείς να κάνεις κράτηση σε κέντρα ομορφιάς κάθε είδους. Με την υπηρεσία να αφορά τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άντρες. Όπως λέει η ίδια, η αρχή ήταν δύσκολη. Και τα «όχι» που άκουγε πολλά. Ωστόσο, η νεαρή επιχειρηματίας, κατάφερε να «μιλήσει» με το εαυτό της, να κατανοήσει τι πηγαίνει λάθος και αν ξεπεράσει τελικά τις δυσκολίες.

Το αποτέλεσμα; Μέσα σε περίπου 5 χρόνια η νεαρή ιδρύτρια «σήκωσε» 40 εκατ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η επιχείρηση της έκανε συνολικές πωλήσεις αξίας 3,2 δισ. δολαρίων.

Αυτή η τακτική, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Steve Jobs και τη Melody McLoskey. Όπως λέει το CNBC, έρευνες έχουν δείξει, ότι οι άνθρωποι που «μιλούν» και δίνουν κίνητρα στον εαυτό τους, καταφέρουν να αλλάξουν την ψυχολογία τους και να φτάσουν πιο κοντά στους στόχους τους.

inc_playbook_melody_mccloskey_naming_company_pano_116578

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι δύο σκέψεις που έπρεπε να ξεπεράσω»: Η 32χρονη CEO που «σήκωσε» 40 εκ. δολάρια λέει την εμπειρία της

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =