αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το μυστικό για να φτάσεις στην επιτυχία στην εποχή μας»: Ο Mr Alibaba παρέθεσε την ανατρεπτική άποψη του

«Το μυστικό για να φτάσεις στην επιτυχία στην εποχή μας»: Ο Mr Alibaba παρέθεσε την ανατρεπτική άποψη του

Όταν ο Jack Ma ξεκίναγε την επιχειρηματική του διαδρομή, ελάχιστοι τον πίστευαν. Ήταν άλλωστε ένας νέος, από μια φτωχή γειτονιά της Κίνας και χωρίς τεχνολογικό background. Ο ίδιος όμως επέμεινε, ξεπέρασε τα εμπόδια και δημιούργησε την Alibaba. Μια εταιρία που εξελίχτηκε σε «γίγαντα» του ηλεκτρονικού εμπορίου και σήμερα έχει αξία αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόσφατα βρέθηκε στο Bloomberg Global Business Forum. Εκεί αποκάλυψε το πως μπορεί, κατά την γνώμη του, να φτάσει κάποιος στην επιτυχία, στην εποχή μας. Προς έκπληξη αρκετών, τόνισε ότι δεν θα σε φτάσει στην επιτυχία ούτε το υψηλό IQ σου, ούτε το υψηλό EQ (συναισθηματική νοημοσύνη).

«Αν θέλετε να αποπνέετε τον σεβασμό, πρέπει να έχετε LQ» εξήγησε ο Jack Ma.

Και τι είναι αυτό, θα αναρωτηθεί κάποιος. Πρόκειται για το «quotient of love». Κάτι το οποίο οι «μηχανές ποτέ δεν θα έχουν», όπως σημείωσε ο ιδρυτής της Alibaba. Σε έναν κόσμο που οι τεχνολογίες αναπτύσσονται ταχύτατα, αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις δεν είναι το IQ σου από μόνο του. Οι μηχανές θα είναι πάντα πιο γρήγορες. Ούτε η συναισθηματική νοημοσύνη μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους ανθρώπους, είναι η αγάπη, η αίσθηση της δικαιοσύνης και η δημιουργικότητά ενόψει των προκλήσεων.

«Μια μηχανή δεν έχει καρδιά, μια μηχανή δεν έχει ψυχή και μια μηχανή δεν έχει πίστη. Ο άνθρωπος έχει την ψυχή, έχει την πεποίθηση, έχει την αξία. Είμαστε δημιουργικοί, δείχνουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε τα μηχανήματα», είπε ο Jack Ma. Υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα είναι πως εκπαιδεύουμε τους σημερινούς νέους για να ξεπεράσουν τα μηχανήματα, σε πεδία που δεν θα τα καταφέρουν ποτέ. Αντί να τους ωθούμε να καλλιεργήσουν το LQ τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 3 =