αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο λάθος… του Elon Musk που στοίχισε 2 δισ. δολάρια στην Tesla μέσα σε 1 ώρα

Το λάθος… του Elon Musk που στοίχισε 2 δισ. δολάρια στην Tesla μέσα σε 1 ώρα

Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα εμφάνισε η Tesla στο α’ τρίμηνο ενώ έκανε λόγο για “σημαντική πρόοδο” στην παραγωγή του Model 3, ωστόσο η αντίδραση των επενδυτών ήταν “βουβή”, με τη μετοχή να σημειώνει βουτιά την ώρα που ολοκληρωνόταν η έντονη τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα.

Η Tesla κατέγραψε ζημιές 709,6 εκατ. δολαρίων στο τρίμηνο ή 4,19 δολ. ανά μετοχή, έναντι ζημιών 330,3 εκατ. δολαρίων ή 2,04 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Κατόπιν προσαρμογής στα μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία, η εταιρεία έχασε 568 εκατ. δολάρια ή 3,35 δολ. ανά μετοχή, από 215 εκατ. δολάρια ή 1,33 δολ. ανά μετοχή. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 3,41 δισ. δολάρια, από 2,70 δισ. δολάρια έναν χρόνο πριν.

Οι αναλυτές που ρωτήθηκαν από την FactSet τοποθετούσαν τις προσαρμοσμένες ζημιές στα 3,54 δολ. ανά μετοχή και τα έσοδα στα 3,28 δισ. δολάρια για το τρίμηνο. Οι ζημιές σε βάση GAAP ήταν 4,04 δολ. ανά μετοχή.

Στην τηλεδιάσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα, ο CEO, Elon Musk χαιρέτισε τα “άλματα” που έχει κάνει η εταιρεία στην παραγωγή του Model 3, είπε ότι αναμένει κέρδη στο δεύτερο μισό του έτους και αποκάλυψε τις υψηλές του προσδοκίες για το Model Y, το επόμενο μοντέλο στη γραμμή παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ωστόσο, σε άλλο σημείο ο Musk άρχισε να διακόπτει αναλυτές που ρωτούσαν για τις προοπτικές κερδοφορίας και διαχώριζε τις ερωτήσεις σε βαρετές και μη βαρετές. Είπε ξεχωριστά ότι όποιος δεν αντέχει την μεταβλητότητα της μετοχής, δεν θα έπρεπε να επενδύει στην Tesla. Επίσης, άσκησε κριτική στα μίντια για “παραπλανητικά δημοσιεύματα” σχετικά με το Autopilot, το προηγμένο σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla. Την ώρα της τηλεδιάσκεψης, η μετοχή έκανε βουτιά 5%, στοιχίζοντας περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της Tesla.

“Αυτές οι ερωτήσεις είναι τόσο στεγνές. Με σκοτώνουν”, απάντησε ο Musk όταν ένας αναλυτής ρώτησε τι ποσοστό των ανθρώπων που έχουν κάνει κράτηση για το Tesla 3 έχουν αρχίσει να διαμορφώνουν τις ρυθμίσεις για το όχημά τους, ένας δείκτης για το πόσα κέρδη θα καταφέρει να αποκομίσει η Tesla από τα οχήματα. Ένας άλλος αναλυτής ρώτησε για τις κεφαλαιακές ανάγκες προτού του αφαιρεθεί ο λόγος.

Η μετοχή της Tesla έχει υποχωρήσει 5,6% τους τελευταίους 12 μήνες, το οποίο έρχεται να συγκριθεί με την άνοδο κατά 11% του S&P 500 στο ίδιο διάστημα.

H εταιρεία αναμένει κέρδη σε βάση GAAP στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο. Παράλληλα μείωσε τις προβλέψεις της για τις κεφαλαιακές δαπάνες του έτους στα 3 δισ. δολάρια, από 3,4 δισ. δολάρια προηγουμένως.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + 5 =