αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο λάθος που μπορεί να κάνεις στο βιογραφικό σου και σε κάνει να φανείς σαν ψεύτης

Το λάθος που μπορεί να κάνεις στο βιογραφικό σου και σε κάνει να φανείς σαν ψεύτης

Το έχουμε γράψει και σε άλλα άρθρα: Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι έτσι στημένο, έτσι ώστε να περνά την «δοκιμασία των 6 δευτερολέπτων». Ναι, περίπου τόσο χρειάζεται ένας HR Manager για να απορρίψει το βιογραφικό σου ή να του κάνει… το κλικ και να συνεχίζει να το διαβάζει. Ζούμε άλλωστε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Άρα λοιπόν πρέπει να είσαι απόλυτα σωστός, για να έχεις ελπίδες να πάρεις τη θέση που τόσο θες.

Όπως σημειώνει όμως το inc.com, υπάρχει ένα λάθος που κάνουν πολλοί υποψήφιοι στο βιογραφικό τους, το οποίο μπορεί να σε κάνει να φανείς ως ψεύτης: Ένα βιογραφικό χωρίς αριθμούς είναι… ύποπτο. Πρέπει να μπορείς να ποσοτικοποιήσεις την εμπειρία σου, και τα αποτελέσματα που έφερες. Να δείξεις για ποιους λόγους άξιζες τον μισθό που σου έδωσε ένας προηγούμενος εργοδότης.

Ένα βιογραφικό χωρίς αριθμούς, είναι σαν να λέει «δεν ξέρω την αξία μου και προσπαθώ μόνο να κάνω τον εαυτό μου να ακούγεται επιτυχημένος».

Όλες οι δουλειές μπορούν να ποσοτικοποιηθούν. Ακόμα κι αν είσαι π.χ. τηλεφωνητής. Εξήγησε τον αριθμό των τηλεφώνων που απαντούσες κάθε ημέρα. Αλλά και πόσους ανθρώπους είχε το τηλεφωνικό κέντρο, για να φανεί το μέγεθος. Οι αριθμοί θα βοηθήσουν τον HR Manager να καταλάβει το επίπεδο της εμπειρίας σας, και τα skills που έχεις.

Εάν δεν μπορείτε να ποσοτικοποιήσετε τα επιτεύγματά σας, ζητήστε βοήθεια. Όχι μόνο θα βελτιώσει το βιογραφικό σας, αλλά θα κάνετε καλύτερες συνεντεύξεις γιατί θα μπορείτε να μοιραστείτε τους αριθμούς στις απαντήσεις σας. Και θα είστε πιο πιστικοί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 1 =