αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το κίνητρο μετρά, για να πετύχεις. Όχι η γνώση»: Ο Steve Wozniak αναλύει την άποψη του

«Το κίνητρο μετρά, για να πετύχεις. Όχι η γνώση»: Ο Steve Wozniak αναλύει την άποψη του

Την δική του ιδιαίτερη άποψη, παρέθεσε ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, σχετικά με το ποιο είναι το «κλειδί» για να φτάσεις στην επιτυχία. Όπως είπε, μιλώντας στο τεχνολογικό συνέδριο eMERGE που έγινε στο Μαϊάμι, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις κίνητρο. Ενώ δεν θεωρεί βασικό εργαλείο την γνώση.

«Μπορείς να διδάξεις όλα τα σωστά πράγματα και αυτό δεν έχει σημασία. Αν κάποιος έχει κίνητρο και θέλει να κάνει κάτι, μπορεί να τα καταφέρει. Είναι ο άνθρωπος που πιθανότατα θα βγει έξω, και θα βρει έναν τρόπο να το κάνει» τόνισε ο Steve Wozniak.

Παράλληλα, εξήγησε ότι το ίντερνετ πλέον σου παρέχει όλη τη γνώση που θέλεις. Και δεν είναι καν απαραίτητη η παραδοσιακή ακαδημαϊκή πορεία. «Μπορείς να βρεις τόσες πολλές απαντήσεις στα βιβλία, αλλά πλέον δεν χρειάζεσαι καν βιβλία. Έχεις το ίντερνετ. Οπότε απλά συνέχισε να προχωράς και να εξερευνείς» τόνισε.

«Πολλοί άνθρωποι λένε: Έχω μια ιδέα, αλλά δεν έχω εργαλεία» είπε ο ίδιος και εξήγησε ότι διαφωνεί με αυτή την άποψη. Αφού στην εποχή μας, οπουδήποτε κι αν είσαι στον κόσμο, μπορείς να να βρεις ή να παραγγείλεις φθηνά εργαλεία. Μάλιστα, ο έμπειρος businessman βλέπει ότι υπάρχει έντονο πάθος για επιχειρηματικότητα, από νέους στη Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη. «Οι νέοι που εμπνέονται για να γίνουν επιχειρηματίες, είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο μας» κατέληξε.

Φυσικά, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά από success stories. Μιλάμε για τον άνθρωπο που το 1976 ίδρυσε μαζί με τον Steve Jobs την Apple.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − two =