αρχικηVIRALΤο διάσημο περιοδικό Travel and Leisure έβαλε την Σαντορίνη μέσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου (Λίστα)

Το διάσημο περιοδικό Travel and Leisure έβαλε την Σαντορίνη μέσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου (Λίστα)

«Όλα είναι πιο φωτεινά στο νησί με τα κατάλευκα σπίτια και τις εκκλησίες με τους μπλε θόλους». Η απόκρημνη, ηφαιστειογενής και γοητευτική Σαντορίνη βρίσκεται για άλλη μια χρονιά στα δέκα κορυφαία για διακοπές νησιά στον κόσμο. Οι αναγνώστες του έγκριτου ταξιδιωτικού περιοδικού, Travel and Leisure (T+L), έδωσαν στη Σαντορίνη συνολικά 89,19 βαθμούς και της χάρισαν την πέμπτη θέση στη «χρυσή» δεκάδα. Το νησί των Κυκλάδων είναι πρώτο σε σχέση με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά της λίστας, την Ίσκια στην Ιταλία (8η θέση) και το Χβαρ της Κροατίας (9η θέση).

Όλα τα νησιά κρίνονται για τα αξιοθέατά τους, τις παραλίες τους, τις υπηρεσίες και υποδομές τους και τις διάφορες δραστηριότητες που προσφέρουν στους επισκέπτες.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη θέση «νούμερο ένα» βρέθηκε το Παλουάν, το πέμπτο μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, με συνολική βαθμολογία 93,15. Τρεις από τους δέκα καλύτερους προορισμούς, ανάμεσά τους και τον κορυφαίο όλων, μπορεί κανείς να τους επισκεφθεί στην Ασία.  Το Μπορακάι που βρίσκεται επίσης στις Φιλιππίνες (3η θέση) και το Μπαλί που ανήκει στην Ινδονησία (10η θέση) συμπληρώνουν την παρουσία της ασιατικής ηπείρου στη λίστα με τα καλύτερα νησιά.

Η λίστα με τα καλύτερα νησιά στον κόσμο σύμφωνα με τους αναγνώστες του Travel and Leisure:

Παλουάν, Φιλιππίνες

Νησί Χίλτον Χεντ, Νότια Καρολίνα

Μπορακάι, Φιλιππίνες

Νησιά Γκαλαπάγκος, Ισημερινός

Σαντορίνη, Ελλάδα

Μάουι, Χαβάη

Καουάι, Χαβάη

Ίσκια, Ιταλία

Χβαρ και Δαλματικά Νησιά, Κροατία

Μπαλί, Ινδονησία

Πηγή: AthensVoice

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =