αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο γκάτζετ της Google που πούλαγε ένα τεμάχιο… ανά δευτερόλεπτο

Το γκάτζετ της Google που πούλαγε ένα τεμάχιο… ανά δευτερόλεπτο

Η Google σημειώνει μεγάλη επιτυχία με τα οικιακά έξυπνα ηχεία της. Παρά το γεγονός πως στην συγκεκριμένη αγορά κυριαρχεί η Amazon με την σειρά Echo, τα Home μοντέλα της πρώτης παρουσιάζουν σημαντική άνοδο στις πωλήσεις σε τέτοιο βαθμό που η εταιρεία δημοσίευσε ένα σύντομο άρθρο, γνωστοποιώντας τα ικανοποιητικότατα αποτελέσματα.

Το εν λόγω άρθρο υπογράφουν οι Rishi Chandra (αντιπρόεδρος στο τμήμα Διαχείρισης Προϊόντων των Google Home) και Scott Huffman (αντιπρόεδρος στο τμήμα Μηχανικής της Google Assistant). Αρχικά, τονίζουν πως η ψηφιακή βοηθός της εταιρείας είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερες από 400 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως όπως είναι τα Google Home ηχεία, Android smartphones / tablets, iPhones, ακουστικά, έξυπνες τηλεοράσεις, smartwatches και άλλα. Οι ίδιοι συνεχίζουν αναφέροντας πως η Assistant πλέον “βρίσκεται” σε 12 χώρες, ενώ μιλάει και 8 διαφορετικές γλώσσες. Όμως, το πιο εντυπωσιακό στατιστικό αφορά τις πωλήσεις των Google Home ηχείων.

Συγκεκριμένα, από την διάθεση του Home Mini τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και πριν λίγες ημέρες, η Google πουλούσε περισσότερες από μια Home συσκευές ανά δευτερόλεπτο (!). Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα δύο στελέχη της εταιρείας στο άρθρο, το 2017 πουλήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια Google Home ηχεία. Να σημειωθεί πως οι καταναλωτές μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα στα Google Home Mini, Home και Home Max, ενώ φυσικά όλα ενσωματώνουν την Google Assistant. Καθώς το άρθρο συνεχίζει, οι δύο άνθρωποι της εταιρείας έκαναν αναφορά στις νέες δυνατότητες της ψηφιακής βοηθού καθώς και το γεγονός πως πλέον εκείνη είναι σε θέση να χειριστεί περίπου 1500 έξυπνες οικιακές συσκευές από 225 (και παραπάνω) διαφορετικούς κατασκευαστές.

Δεν τίθεται αμφιβολία πως η Google έχει μπει δυναμικά στην νέα αγορά των έξυπνων ηχείων. Οι συσκευές αυτές συνδυάζουν την αναπαραγωγή μουσικής μέσω smartphone / tablet / υπολογιστή και την αλληλεπίδραση με ψηφιακή βοηθό που επιτελεί διάφορες λειτουργίες δίνοντας εντολές στις έξυπνες οικιακές συσκευές σας. Φαίνεται πως σύντομα η Google θα ανταγωνίζεται στα ίσα την Amazon που μέχρι πρότινος έμοιαζε να έχει το μονοπώλιο με την Echo οικογένεια ηχείων. Αναμένουμε την άνθιση του συγκεκριμένου κλάδου αγοράς και στην χώρα μας.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =