αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο «γίγαντας» CareerBuilder βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά με τεράστιο αντίτιμο

Το «γίγαντας» CareerBuilder βρίσκεται ένα βήμα πριν την εξαγορά με τεράστιο αντίτιμο

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται να γίνουν στο κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το CareerBuilder αναμένεται να περάσει στα χέρια της εταιρείας ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου GTCR LLC.

Το CareerBuilder.com είναι το μεγαλύτερο online δίκτυο εργασίας το οποίο βοηθά εργοδότες να βρουν, να προσλάβουν και να διαχειριστούν τα ταλέντα.

Με στόχο την ενδυνάμωση της απασχόλησης, η εταιρεία έχει σήμερα περισσότερους από 2.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, σε περισσότερες από 37 χώρες στις 5 ηπείρους, στους οποίους και προσφέρει μια σειρά από εργαλεία όπως αγγελίες εργασίας, βάση δεδομένων με βιογραφικά, applicant tracking systems και engagement software.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η GTCR φαίνεται να έχει το προβάδισμα στις συνομιλίες για την εξαγορά της εταιρείας και διατίθεται να πληρώσει έως και 1 δισ. δολάρια για να την αποκτήσει, αν και αρκετοί αμφισβητούν την εξαγορά αυτή.

Οι ιδιοκτήτες του CareerBuilder, Tegna Digital, The McClatchy Company και Tribune Media, ανέφεραν πώς η εξαγορά θα τους ανακουφίσει από μια δραστηριότητα που δεν ανήκει στον στενό πυρήνα των εργασιών τους.

Σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο Fortune Greece, το 2016 «έκλεισε» θετικά για την εταιρεία, αφού σημείωσε άνοδο 8% στα έσοδά της, φτάνοντας έτσι τα 162 εκατ. δολάρια, με τα περισσότερα έσοδα να προέρχονται απ’ την Αμερική. Πρόσφατα, μάλιστα, προχώρησε στην εξαγορά της Aurico, η οποία προσφέρει μια πλατφόρμα για τον έλεγχο των εργαζομένων και την εφαρμογή των σωστών και νόμιμων πρακτικών εντός εργασιακού χώρου, και στο 75% της WorkTerra, ένα λογισμικό για τη διαχείριση των παροχών.

Να σημειωθεί πώς ο τηλεοπτικός σταθμός Tegna κατέχει το 56% των μετοχών της εταιρείας, τη πορεία των οποίων η Moodys Investors Service χαρακτηρίζει ιδιαίτερα «αδύναμη».

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η εξαγορά θα μπει στη λίστα με τις υπόλοιπες συγχωνεύσεις του κλάδου του online recruitment και των ιστοσελίδων εργασίας, η οποία έχει ήδη ηχηρά ονόματα όπως την εξαγορά του LinkedIn απ’ την Microsoft για 26,2 δισ. δολάρια τον Δεκέμβρη και της Monster Worldwide Inc. απ’ την Randstad Holding NV για 429 εκατ. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 4 =