αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο βίντεο με τα 8,8 εκατ. views: Ο Steve Jobs αποκαλύπτει πως προέκυψε η ιδέα για το iPhone

Το βίντεο με τα 8,8 εκατ. views: Ο Steve Jobs αποκαλύπτει πως προέκυψε η ιδέα για το iPhone

Ο Steve Jobs ήθελε πάντα να είναι πρωτοπόρος. Ήταν αυτός που δημιούργησε το iPhone, σε μια εποχή που οι άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας διέθεταν μοντέλα πολύ πιο «αδύναμης» τεχνολογίας. Στο Youtube υπάρχει ακόμα και σήμερα ένα βίντεο, από εμφάνιση του Steve Jobs σε αμερικανική εκπομπή το 2010. Εκεί, εξηγεί το πως προέκυψε η ιδέα για το iPhone. Το εν λόγω βίντεο, έχει μάλιστα ξεπεράσει τα 8,8 εκατ. views.

Αυτό που ίσως λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι ο ιδρυτής της Apple δεν είχε αρχικά στο μυαλό του να φτιάξει ένα κινητό τηλέφωνο. Ήθελε να φτιάξει ένα tablet! Μια μεγάλη συσκευή, η οποία θα διαθέτει digital πληκτρολόγιο πάνω σε οθόνη αφής. Κάτι πρωτοποριακό για την εποχή. Όπως λέει ο Steve Jobs, οι πρώτες συζητήσεις έγιναν εντός της Apple στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Τελικά, όταν ζήτησε από συνεργάτες του, να φτιάξουν ένα πρωτότυπο, του γκάτζετ που είχε στο μυαλό του, διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να φτιάξει ένα κινητό με αυτά τα χαρακτηριστικά και να «σαρώσει» στην αγορά. «Όταν το είδα για πρώτη φορά είπα: θεέ μου, μπορούμε να φτιάξουμε ένα τηλέφωνο με αυτό» σημειώνει ο Steve Jobs, περιγράφοντας την πρώτη φορά που είδε μπροστά του το νέο δημιούργημα.

Έχει επίσης ενδιαφέρον, ότι περιγράφοντας την συγκεκριμένη ιστορία, ο Steve Jobs φαίνεται σε κάποιο σημείο του βίντεο να κάνει λάθος, και να λέει ότι όλα αυτά έγιναν «στις αρχές των 90’s». Πολύ πιο πίσω δηλαδή, από ότι επίσημα γνωρίζουμε. Μια φράση που ήταν αρκετή για να δημιουργήσει… άλλες συζητήσεις μεταξύ των χρηστών. «Όταν μπερδεύτηκε και είπε ότι “ήταν στις αρχές των 90s”, πίστεψα ότι αυτό είναι το πραγματικό μυστικό» γράφει ένας θεατής ακριβώς κάτω από το βίντεο, μεταξύ αστείου και σοβαρού. Λέτε;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − nineteen =