αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤο ΑΤΜ… που παρέχει πειρατικές ταινίες σε USB (και είναι μέσα σε εμπορικό κέντρο)

Το ΑΤΜ… που παρέχει πειρατικές ταινίες σε USB (και είναι μέσα σε εμπορικό κέντρο)

Ένας αναγνώστης του δημοφιλούς site TorrentFreak εντόπισε σε ένα εμπορικό κέντρο στην Αιθιοπία ένα κίτρινο κιόσκι που μοιάζει με ATM. Με την πιο προσεκτική ματιά όμως, μπορείτε να διακρίνετε ότι δεν είναι ATM, αλλά μια αυτοματοποιημένη μηχανή πολυμέσων που… διανέμει πειρατικές ταινίες σε USB.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η All Mart (η αντίστοιχη Walmart στην Αιθιοπία), όπως διαβάζουμε στο secnews.gr, έφερε ένα νέο μηχάνημα. Είναι βασικά μια οθόνη που διαθέτει μια θύρα USB αλλά έχει σχήμα ΑΤΜ. Ονομάζεται SwiftMedia και υπάρχει κάποιος τύπος που “το συντηρεί”, αναφέρει το TF.

«Βασικά μόλις συνδέσετε ένα USB, η οθόνη θα ενεργοποιηθεί και θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε σε ένα τεράστιο αρχείο ταινιών».

Περιττό να πούμε ότι η προστασία DRM και η πνευματική ιδιοκτησία δεν είναι στην ημερήσια διάταξη αυτού του ασυνήθιστου και καινοτόμου μηχανήματος.

Οι τιμές είναι πολύ φθηνές, με πακέτα διαθέσιμα για 25, 50 και 100 birr (1, 2 και 3 δολάρια). Οι ταινίες έχουν κόστος μεταξύ 3 και 5 birr (13 έως 22 σεντ), ανάλογα με την ημερομηνία κυκλοφορίας, ενώ οι παλαιότερες ταινίες κοστίζουν περισσότερο.

«Στην αρχή υπέθεσα ότι το μηχάνημα είχε τα δικαιώματα των ταινιών, αλλά αργότερα ανακάλυψα ότι οι ταινίες ήταν εκεί εκείνη από την ημέρα κυκλοφορίας. Προφανώς ο τύπος που συντηρεί το μηχάνημα, κατεβάζει torrents όλη την ημέρα και αποθηκεύει τα δεδομένα στο δίσκο του SwiftMedia», αναφέρει η πηγή του TF.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να διαρκέσει ούτε πέντε λεπτά στην Ευρώπη, ή στην Αμερική και σίγουρα δε θα εμφανιζόταν ποτέ σε ένα εμπορικό κέντρο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − two =