αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤο απλό «μυστικό» που προτείνει η Sheryl Sandberg για να μην σπαταλάς πολύ χρόνο στα emails σου

Το απλό «μυστικό» που προτείνει η Sheryl Sandberg για να μην σπαταλάς πολύ χρόνο στα emails σου

Ζούμε στην εποχή… των αμέτρητων emails. Και έτσι, κάθε ημέρα, μπορεί να ξοδεύεις αρκετό χρόνο τσεκάροντας το inbox σου και απαντώντας στα μηνύματα που έρχονται. Ειδικά αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper, θεωρείται δεδομένο ότι τα emails είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας με συνεργάτες, πελάτες ή άλλους ανθρώπους της αγοράς.

Η COO του Facebook, Sheryl Sandberg, έχει το δικό της απλό «απλό» μυστικό, έτσι ώστε να μη σπαταλάς υπερβολική ώρα πάνω από τα emails σου. Το εφαρμόζει η ίδια καθημερινά.

«Προσπαθώ να απαντώ στα emails αμέσως», αποκάλυψε η ίδια, μιλώντας στο γνωστό Podcast, Master Of Scale.

Όπως εξηγεί, με αυτό τον τρόπο διαχειρίζεται καλύτερα μια εταιρία σαν το Facebook, που αριθμεί πάνω από 20.000 εργαζομένους. Και εξοικονομεί χρόνο. «Προτιμώ να δώσω μια σύντομη ή ακόμα και μη ολοκληρωμένη απάντηση, από το να το κάνω καλύτερα αργότερα», τονίζει.

Με τον «κανόνα των σύντομων emails» συμφωνεί και η Productivity- leadership coach, Ellen Faye. Μιλώντας στο CNBC, σημειώνει πως τα μακροσκελή ηλεκτρονικά μηνύματα είναι χάσιμο χρόνου. «Ακόμα κι αν στείλεις κάτι τέτοιο, είναι πολύ πιθανό να μην διαβαστεί ολόκληρο. Είναι πολύ απασχολημένοι», υπογραμμίζει. Ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, ένα μακροσκελές email θα μπει… απλά στην άκρη, μέχρι να βρει ο παραλήπτης χρόνο για να το διαβάσει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 19 =