αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Το αντίθετο της επιτυχίας δεν είναι η αποτυχία. Είναι η αδράνεια»: 6 life lessons που γνωρίζουν καλά οι πετυχημένοι άνθρωποι

«Το αντίθετο της επιτυχίας δεν είναι η αποτυχία. Είναι η αδράνεια»: 6 life lessons που γνωρίζουν καλά οι πετυχημένοι άνθρωποι

Πέρα από τα skills, τα πτυχία, το δίκτυο ή τις γενικότερες γνώσεις, υπάρχει και κάτι ακόμα που ξεχωρίζει τους κορυφαίους επαγγελματίες, από τους μέτριους επαγγελματίες. Οι άνθρωποι που ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, έχουν κατανοήσει μερικές απλές αλήθειες για την ζωή, αλλά και για το επαγγελματικό πεδίο στο οποίο βρίσκονται.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε, ότι για να φτάσεις στην επιτυχία πρέπει πρώτα από όλα να έχεις την σωστή νοοτροπία. Και μετά μετρούν τα άλλα εφόδια. Το αμερικανικό Entrepreneur.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή βλέπουμε 6 life lessons που γνωρίζουν πολύ καλά οι πετυχημένοι άνθρωποι. Και θα ήταν ίσως χρήσιμο να τα κατανοήσεις και εσύ.

1# Ο καλύτερος τρόπος για να ξοδέψεις τα χρήματα σου είναι να τα επενδύσεις

Μην παρασύρεσαι από τις εικόνες που βλέπεις στο Instagram. Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν Rolex ή Ferrari. ‘Η τουλάχιστον δεν κάνουν μόνο αυτό. Πρώτα από όλα, πρέπει να ξοδέψεις χρήματα επενδύοντας, με στόχο να βγάλεις ακόμα περισσότερα σε βάθος χρόνου.

2# Το αντίθετο της επιτυχίας δεν είναι η αποτυχία

Το αντίθετο είναι η αδράνεια. Είναι ανθρώπινο να φοβάσαι να αποτύχεις. Αλλά η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας. Αν απέτυχες σε κάτι, σημαίνει ότι έκανες μια προσπάθεια και πήρες κάποια μαθήματα. Το χειρότερο από όλα είναι η αδράνεια- αυτή σε κρατά πάντα στάσιμο.

3# Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, δεν είναι ‘δουλειά’

Θα το έχεις ακούσει από πολλούς πετυχημένους ανθρώπους. Επειδή ακριβώς η δουλειά, ειδικά σε υψηλό επίπεδο, σου τρώει μεγάλο κομμάτι της ημέρας, πρέπει να σου αρέσει αυτό που κάνεις. Μόνο έτσι θα αντέξεις στον «μαραθώνιο». Και θα έχεις καλά αποτελέσματα.

4# Το να βάζεις υψηλά standards είναι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Οι μεγάλοι Οργανισμοί καταφέρνουν να προσελκύσουν τα κορυφαία ταλέντα. Συνήθως, αυτοί οι Οργανισμοί διοικούνται από ανθρώπους που βάζουν ψηλά τον πήχη για τους ίδιους και τους άλλους που είναι γύρω τους.

5# Οι ερωτήσεις (ακόμα κι αν έχουν προφανείς απαντήσεις) δεν είναι χαζές

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν διστάζουν να κάνουν ερωτήσεις. Ακόμα κι αν αυτές οι ερωτήσεις έχουν προφανείς απαντήσεις ή υπάρχουν κάποιες θεμελιώδεις αρχές που «δεν αμφισβητούνται». Όλα μπορούν να αμφισβητηθούν. Αρκεί να μην φοβάσαι να κάνεις ερωτήσεις.

6# Η «κόπωση επιλογής» υπάρχει και πρέπει να μετριάζεται

Είναι γνωστό ότι ο Steve Jobs φόραγε σε κάθε εμφάνιση του τα ίδια ρούχα. Και ο Mark Zuckerberg το κάνει. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να αποφασίσουν τι θα φορέσουν κάθε πρωί, και δίνουν την ενέργεια τους στην λήψη άλλων σημαντικότερων αποφάσεων. Προσπάθησε κι εσύ να περιορίσεις τις αποφάσεις που λαμβάνεις καθημερινά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =