αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι σχεδιάζει ο Σκλαβενίτης για τα 33 υπερμάρκετ του Μαρινόπουλου

Τι σχεδιάζει ο Σκλαβενίτης για τα 33 υπερμάρκετ του Μαρινόπουλου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει να εργάζεται ο μηχανισμός του ομίλου Σκλαβενίτη προκειμένου να ολοκληρώσει την αναβάθμιση των καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος ΑΕ – τώρα πλέον Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη ΑΕ. Δεν είναι μόνο το στοιχειώδες, δηλαδή η αλλαγή των επιγραφών από «Μαρινόπουλος» σε «Σκλαβενίτης». Αλλά και η πλήρωση των ραφιών με νέα και φρέσκα προϊόντα, με μεγάλη ποικιλία και δυνατότητα κάλυψης όλων των αναγκών των πελατών.

Η εκταμίευση του δανείου έχει γίνει – όπως προβλεπόταν από τη συμφωνία εξαγοράς – και οι προμηθευτές της πρώην Μαρινόπουλος ΑΕ έχουν αρχίσει και πληρώνονται ενώ έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές προς τους 10.800 εργαζομένους, οι οποίοι πλέον εργάζονται κανονικά.

Η διαδικασία ενσωμάτωσης του νέου δικτύου δεν είναι μια απλή προσπάθεια – ήδη ο μηχανισμός του ομίλου εργάζεται με φρενήρεις ρυθμούς για περισσότερους από έξι μήνες – δεδομένου ότι τα καταστήματα πέρασαν στον όμιλο νομικά πριν από λίγες εβδομάδες, από την 1η Μαρτίου και το δίκτυο είναι τεράστιο.

Πρόκειται για 400 καταστήματα και θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα ακόμη για να είναι πλήρης η ενσωμάτωση του δικτύου στην εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη ΑΕ και να εξομοιωθεί το νέο δίκτυο καταστημάτων με τα ήδη λειτουργούντα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης. Τα νέα καταστήματα έχουν τροφοδοτηθεί με προϊόντα, είναι πλέον γεμάτα και ημέρα με την ημέρα οι πωλήσεις τους ανεβαίνουν σταθερά, παρότι κινούνται φυσικά ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Συμβολική κίνηση

Μιλώντας προς «Το Βήμα» πηγή του ομίλου έλεγε πως «είμαστε ικανοποιημένοι από την εξέλιξη των πωλήσεων και επί της ουσίας σε 3 – 4 μήνες εκτιμούμε ότι θα αρχίσουμε να πιάνουμε τους στόχους μας». Η αλλαγή των πινακίδων είναι προφανές ότι πρόκειται για μία περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική κίνηση, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός διότι η επωνυμία «Μαρινόπουλος» είναι πλήρως απαξιωμένη στην αντίληψη των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις περιοχές εκτός της Αττικής, άμεση προτεραιότητα έχει η περιοχή της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσουν οι άλλες πόλεις. Γενικότερα πάντως τα καταστήματα εκτός της Αττικής απολαμβάνουν ιδιαίτερη σημασία για τη διοίκηση του ομίλου και τούτο διότι πρόκειται για ένα δίκτυο μεγαλύτερο των 100 καταστημάτων, το οποίο απετέλεσε από τα σημαντικότερα κριτήρια για τον όμιλο Σκλαβενίτη προκειμένου να εμπλακεί στην προσπάθεια εξυγίανσης της Μαρινόπουλος ΑΕ. Και φυσικά η λειτουργία όλων αυτών των νέων σημείων θα προσθέσει «καθαρό» τζίρο.

Από τον Σεπτέμβριο

Όπως σημειώνει το Economy365.gr, ιδιαίτερη κατηγορία αποτελεί η «ομάδα» των 33 υπερμάρκετ, διότι πρόκειται για καταστήματα πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και τα οποία για να γεμίσουν χρειάζονται τεράστιες ποσότητες προϊόντων κυρίως bazaar (είδη σπιτιού, είδη ένδυσης κ.λπ.), κάτι το οποίο δεν μπορεί να γίνει στο σύντομο διάστημα των εβδομάδων.

Όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές, η νέα αλυσίδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει πλήρως από τον προσεχή Σεπτέμβριο – και κάθε νέο υπερμάρκετ που θα είναι έτοιμο θα γνωστοποιείται στους καταναλωτές ξεχωριστά.

Βέβαια το οικονομικό περιβάλλον του 2017, τουλάχιστον τους πρώτους τρεις μήνες, είναι εξαιρετικά δυσμενές και το «πλήγμα» το έχει δεχθεί ο κλάδος των σουπερμάρκετ – αξιόπιστες πηγές του ομίλου Σκλαβενίτη δηλώνουν ότι η «ναυαρχίδα» του, η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ, παρουσιάζει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από την τάση που επικρατεί στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =