αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι σημαίνει το πτυχίο σας;»: Ο Matthew McConaughey εξηγεί το γιατί τα «χαρτιά» δεν μετράνε (BINTEO)

«Τι σημαίνει το πτυχίο σας;»: Ο Matthew McConaughey εξηγεί το γιατί τα «χαρτιά» δεν μετράνε (BINTEO)

Στο παραπάνω βίντεο, θα δεις μια ομιλία με το δικό της νόημα. Στο βήμα, είναι ο Matthew McConaughey. Και στο ακροατήριο οι φοιτητές του Houston University λίγο πριν πάρουν το πτυχίο τους. Και κάπως έτσι ξεκινά ο γνωστός ηθοποιός την ομιλία του: Από τα πτυχία. Όπως εξηγεί, ο ίδιος αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο το 1993, όμως το «χαρτί» αυτό τότε δεν σε οδηγούσε σε μια σίγουρη δουλειά.

«Σας κάνω λοιπόν την ερώτηση: Τι σημαίνει το πτυχίο σας;»

Και συμπληρώνει, ότι ένα πτυχίο σημαίνει ότι έχεις την Παιδεία και τις γνώσεις πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. «Αλλά ποια είναι η αξία του στην αγορά εργασίας;», ρωτά ο ίδιος. Στην εποχή μας, η αγορά εργασίας είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ.

Όπως λέει ο Matthew McConaughey προς τους απόφοιτους, πολλοί από αυτούς ίσως έχουν ήδη μια έτοιμη δουλειά. «Αλλά για τους περισσότερους από εσάς το μέλλον θα είναι αρκετά ασαφές», τονίζει. Αφού οι πολλοί νέοι δεν μπορούν να βρουν μια δουλειά που να συνδέεται με το πτυχίο τους. Ο ίδιος εξηγεί ότι μπορεί να μπαίνεις σε ένα σύστημα Παιδείας από τότε που είσαι 5 χρονών, να φτάνεις μέχρι το πανεπιστήμιο και παρόλα αυτά το μέλλον σου να είναι αβέβαιο.

«Δεν έχεις τις απαντήσεις και αυτό είναι μάλλον φοβιστικό» τονίζει. Λέγοντας πάντως ότι αυτό είναι ΟΚ και ότι έτσι λειτουργεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο παραπάνω βίντεο (1:20- 3:24). Φυσικά όσοι θέλουν μπορούν να δουν και ολόκληρη την ομιλία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − fourteen =