αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι πρέπει να κάνει ένας νέος επιχειρηματίας για να μου τραβήξει την προσοχή»: Αποκαλύπτει ο επενδυτής Robert Herjavec

«Τι πρέπει να κάνει ένας νέος επιχειρηματίας για να μου τραβήξει την προσοχή»: Αποκαλύπτει ο επενδυτής Robert Herjavec

Ο Robert Herjavec έχει καταφέρει να καταγράψει τη δική του ιστορία επιτυχίας. Πρόκειται για τον μετανάστη που έφτασε στην Βόρεια Αμερική σε ηλικία 8 ετών, με 20 δολάρια στην τσέπη. Η οικογένεια του έφυγε από την κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία, με για να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Και έφτασαν στον Καναδά. Ο Robert Herjavec είναι σήμερα επιχειρηματίας, επενδυτής και εκατομμυριούχος. Το 2003 ίδρυσε την Herjavec Group. Που τώρα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών ασφαλείας στην πληροφορική, στη Βόρεια Αμερική.

«Μπορεί να πέσετε. Αλλά πρέπει να σηκωθείτε και να συνεχίσετε. Γιατί στο τέλος της ημέρας η επιτυχία είναι δική σας ευθύνη. Το ίδιο και η αποτυχία», λέει ο Robert Herjavec.

Ο ίδιος έχει επενδύσει σε πολλές νέες επιχειρήσεις. Είναι άλλωστε και ένας από τους επενδυτές που συμμετέχουν στο show του ABC «Shark Tank». Ποια είναι όμως τα στοιχεία εκείνα, που θα τον κάνουν να δει επενδυτικά έναν νέο επιχειρηματία;

«Οι επενδυτές είναι κουρασμένοι. Είναι ψυχροί. Είναι «πεινασμένοι». Ακούν βαρετές παρουσιάσεις όλη την ώρα» λέει αρχικά ο γνωστός businessman. Και στη συνέχεια αποκαλύπτει το στοιχείο- κλειδί: «Πρέπει να με ψυχαγωγήσεις».

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο Business Insider, αν δει κάποιους αδιάφορους ή «βαρετούς» ιδρυτές, δεν θα επενδύσει σε αυτούς. Αντίθετα, στην παρουσίαση τους πρέπει να βγάλουν ενέργεια και πάθος, έτσι ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Robert Herjavec: Η ιστορία του μετανάστη που κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 5 =