αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤι πρέπει να κάνεις όταν ο συνάδελφος σου παίρνει την προαγωγή που ήθελες για εσένα

Τι πρέπει να κάνεις όταν ο συνάδελφος σου παίρνει την προαγωγή που ήθελες για εσένα

Τις περισσότερες φορές, θεωρούμε ότι είμαστε οι καλύτεροι μέσα στο γραφείο για να πάρουμε μια προαγωγή και να αναλάβουμε μια συγκεκριμένη θέση. Πιστεύουμε ότι είμαστε οι καλύτεροι μέσα σε όλη την επιχείρηση. ‘Η οι καλύτεροι σε ολόκληρο το Όμιλο.

Εντάξει, τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως τα βλέπουμε εμείς. Και όταν φτάνει η μεγάλη στιγμή για να αρπάξουμε την ευκαιρία, τελικά… κάποιος άλλο συνάδελφος παίρνει την πολυπόθητη προαγωγή. Την στιγμή που είσαι έτοιμος να πανηγυρίσεις για τη δική σου, υποτιθέμενη, επιτυχία. Ναι, αυτή είναι μια άβολη στιγμή.

Και πως ακριβώς μπορείς να την χειριστείς; Η απάντηση, για το τι είναι σωστό και τι λάθος σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν είναι εύκολο να δοθεί. Το Business Insider σε άρθρο του, προσπαθεί να προσεγγίσει το ζήτημα από την ψύχραιμη πλευρά. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να βγει εκτός εαυτού. Το να πας στο γραφείο του συναδέλφου που πήρε την προαγωγή και να ανεβάσεις του τόνους δεν είναι λύση. Ούτε φυσικά να κάνεις κάτι τέτοιο στον διευθυντή που πήρε μια τέτοια απόφαση.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πρέπει να έχεις συναισθήματα. Μπορείς να πας μια βόλτα για 10 λεπτά, έτσι ώστε να καθαρίσει το μυαλό σου.

Στη συνέχεια, όταν θα γίνει η προβλεπόμενη συνάντηση με τον διευθυντή, μπορείς να τον ρωτήσεις του λόγους για τους οποίους επιλέχτηκε κάποιος άλλος για την προαγωγή. Είναι καλό να ακούσεις. Γιατί όντως μπορεί να υπάρχουν λόγοι που λήφθηκε μια τέτοια απόφαση. Δεν ωφελεί να προτρέξεις και να καταστρέψεις την επαγγελματική σου εικόνα.

Στη συνέχεια, είναι σημαντικό κάτι ακόμα: να αναγνωρίσεις την ήττα. Όπως λέει στο άρθρο του το Business Insider είναι καλό να πας στο συνάδελφο που πήρε την πολυπόθητη θέση και να τον συγχαρείς.

Αν βρεθείς μπροστά σε ένα τέτοιο σκηνικό, σκέψου επίσης όταν δεν τελείωσαν όλα. Δεν χρειάζεται να χαλάσεις την εικόνα σου. Μια καλή συμπεριφορά από μέρους σου και ένας σωστός χειρισμός της απογοήτευσης, μπορεί να εκτιμηθεί και να σε οδηγήσει σε μια άλλη, εξίσου καλή θέση στο προσεχές μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =