αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνεις, όταν οι φίλοι και γνωστοί δεν πιστεύουν στην ιδέα σου

Τι πρέπει να κάνεις, όταν οι φίλοι και γνωστοί δεν πιστεύουν στην ιδέα σου

Έφτασε η μεγάλη στιγμή: Έχεις βρει την καταπληκτική ιδέα, που μπορεί να μετατραπεί σε επιχείρηση και να σε «απογειώσει». Να σου χαρίσει μια λαμπρή καριέρα και φυσικά να σε κάνει πολύ πιο πλούσιο. Αμέσως ξεκινάς να περιγράφεις με ενθουσιασμό την ιδέα σου, σε φίλους, γνωστούς και συγγενείς.

Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα. Κανείς άλλος δεν δείχνει να πιστεύει στην ιδέα σου, εκτός από εσένα. Σε κάποιους φαίνεται αδιάφορη, ενώ αρκετοί άλλοι σου αναλύουν τους λόγους για τους οποίους το project σου δεν πρόκειται να πετύχει.

Αυτή είναι μια δύσκολη κατάσταση, στην οποία μπορεί να βρεθεί πολύ νωρίς ένας νέος επιχειρηματίας. Και συμβαίνει αρκετά συχνά στην Ελλάδα. Τι μπορείς να κάνεις από τη μεριά σου; Το inc.com εστιάζει στο θέμα, και παραθέτει αρχικά τις 2 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βγεις από τον «λαβύρινθο» και να καταλάβεις γιατί οι άλλοι σε αμφισβητούν.

1- Τι μονοπάτια έχεις ακολουθήσει; Σε τέτοιες περιπτώσεις, παίζει ρόλο η «προϋπηρεσία» σου. Όπως και όταν κάνεις αίτηση για μια δουλειά, ο εργοδότης κοιτά το βιογραφικό σου. Έτσι και εδώ, οι άλλοι σίγουρα σε πρώτη φάση κοιτούν τι έχεις κάνει μέχρι τώρα. Έχεις φτιάξει κάποιο επιτυχημένο project; Είσαι επίμονος στις προσπάθειες σου; ‘Η μήπως είσαι χωρίς δουλειά τα τελευταία χρόνια; Επίσης, αν είσαι ο τύπος που κάθε τόσο βρίσκει μια «τρομερή ιδέα», αλλά ποτέ δεν την κάνει πράξη, είναι ένα ακόμα αρνητικό.

2- Τι δείχνουν οι πράξεις σου; Όπως είπαμε μόλις, οι άλλοι σε κρίνουν για τις πράξεις σου, όχι για τις σκέψεις. Μπορεί να έχεις την πιο φιλόδοξη ιδέα, αλλά αν δεν την κάνεις πράξη, τότε δεν έχει καμιά αξία. Και είναι πολλοί οι άνθρωποι που πορεύονται σε αυτόν τον δρόμο. Λένε συνεχώς για… πλάνα που έχουν στο μυαλό, αλλά ποτέ δεν κάνουν τίποτα.

Τι πρέπει να κάνεις

Αν κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις σου φαίνεται οικία, τότε πρέπει να δράσεις για να αντιστρέψεις το κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε βάρος σου. Δείξε κάτι. Μια μικρή νίκη ή μια μικρή πρόοδος, μπορούν να κάνουν τους άλλους να πιστέψουν σε εσένα και την ιδέα σου. Ένα σημαντικό tip εδώ, είναι να μην παρουσιάζεις μόνο τον στόχο σου, αλλά και τα βήματα για να φτάσεις εκεί. Πρέπει να δείξεις ένα σοβαρό πλάνο από την αρχή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =