αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις μια ιδέα»: Elon Musk και Richard Branson καταλήγουν σε ένα πράγμα

«Τι πρέπει να κάνεις όταν έχεις μια ιδέα»: Elon Musk και Richard Branson καταλήγουν σε ένα πράγμα

Πολλοί νέοι έχουν μια ιδέα. Θέλουν να δημιουργήσουν μια επιχείρηση, ωστόσο το να γίνει μια ιδέα πράξη δεν είναι και τόσο απλό. Πολλές επιλογές ανοίγονται μπροστά. Ίσως κάποιες φορές υπάρχει και μια διστακτικότητα από την μεριά των ιδρυτών. Και κάπως έτσι προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα: Τι πρέπει να κάνει κάποιος, όταν έχει μια business ιδέα;

Δύο από τους πιο επιτιμημένους επιχειρηματίες της εποχής μας, δίνουν τη δική τους συμβουλή. Πρόκειται για τον Elon Musk, που αυτή τη στιγμή έχει στην κατοχή του τις Tesla, SpaceX και Solarcity. Και τον ιδρυτή της Virgin, Richard Branson.

«Πάρε όσο περισσότερο feedback μπορείς, από όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους» λέει ο Elon Musk. Και συνεχίζει: «Δες όλα τα δεδομένα. Ρώτησε τους τι τους φαίνεται λάθος. Πολλές φορές, πρέπει να δούμε τα πράγματα από έξω, για να καταλάβουμε τι είναι λάθος».

Από την πλευρά του, ο Richard Branson τονίζει: «Αν έχεις μια καλή ιδέα, αν μπορείς να αλλάξεις τις ζωές των ανθρώπων, απλά κάνε το». Με τον ίδιο να εστιάζει επίσης στο feedback. «Είναι σημαντικό να είστε καλοί ακροατές. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν… ότι τα ξέρουν όλα. Αλλά στην πραγματικότητα, ένας καλός ακροατής μπορεί να λάβει σημαντικές πληροφορίες από το τι θα του πουν οι άλλοι. Και να καταφέρει να εξελίξει την ιδέα του», λέει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της Virgin.

Βλέπουμε ότι και οι δύο γνωστοί επιχειρηματίες, εστιάζουν κυρίως σε ένα πράγμα: το feedback. Και αν κρίνουμε από τις επιτυχημένες πορείες τους, μάλλον κάτι θα ξέρουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως πρέπει να περνούν το 24ωρο τους οι νέοι επιχειρηματίες: Ο Richard Branson έχει 5 tips

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + 11 =