αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνεις για να γίνεις ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο; Ο John Collison τα κατάφερε

Τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο; Ο John Collison τα κατάφερε

Πως θα σας φαινόταν αν στα 26 σου είχατε μια εταιρία αξίας 9,2 δισ. δολαρίων; Ένας νέος κατάφερε αυτόν τον «τρελό» στόχο. Είναι ο John Collison, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του είναι οι ιδρυτές της Stripe. H εταιρεία τους με έδρα το Σαν Φρανσίσκο κατάφερε να εξασφαλίσει 150 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από την CapitalG.

Και κάπως έτσι, ο John Colisson, θεωρείται αυτή τη στιγμή, ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη, όπως σημειώνει το Fortune Greece. Είνα μάλιστα κατά δύο μήνες νεότερος από τον ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλος του Snapchat, Evan Spiegel. H αξία της Stripe εκτιμάται πλέον στα 9,2 δισ. δολάρια. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται σήμερα σε 25 χώρες και επιτρέπει σε εταιρείες και ιδιώτες να δέχονται πληρωμές στο διαδίκτυο, είχε αποτιμηθεί το 2015 σε έναν χρηματοδοτικό γύρο στα 5 δισ. δολάρια.

Σε έναν μόλις χρόνο κατάφερε να αυξήσει την αξία της κατά 4,2 δισ. δολάρια αποδεικνύοντας έτσι πως έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πώς ανάμεσα στους πελάτες τους βρίσκονται οι εταιρείες Lyft, Kickstarter και Wish.

Το μοντέλο των εσόδων τους είναι πώς για κάθε συναλλαγή που επεξεργάζεται η εταιρεία παίρνει το 2,9% της αξίας και επιπλέον 30 λεπτά. Παρόλο που η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα έσοδα της, πηγές του κλάδου εκτιμούν ότι πέρυσι επεξεργάστηκαν συναλλαγές αξίας περίπου 20 δισ. δολαρίων.

Ο αδελφός του και Διευθύνων Σύμβουλος, Patrick Collison, 28, είναι επίσης στην ίδια λίστα με τους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους κάτω από την ηλικία των 30.

image

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − 16 =