αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι πρέπει να κάνεις για να αρπάξεις την ευκαιρία: Ο Richard Branson καταλήγει σε ένα πράγμα

Τι πρέπει να κάνεις για να αρπάξεις την ευκαιρία: Ο Richard Branson καταλήγει σε ένα πράγμα

«Οι ευκαιρίες είναι σαν τις ανατολές του ηλίου. Αν περιμένεις τόσο πολύ, πιθανόν να τις χάσεις» λέει ο Richad Branson, σε νέο blog post του. Οι ευκαιρίες, όπως και οι ανατολές, περνούν γρήγορα και αν κάποιος δεν είναι προσεκτικός, θα τις χάσει.

Επίσης, δεν έρχονται πάντα την κατάλληλη στιγμή, όπως σημειώνει το ιδρυτής της Virgin. Αν και εδώ που τα λέμε, ίσως τελικά το «ιδανικό timing» να μην υπάρχει. Όπως λέει ένας άλλος γνωστός επιχειρηματίας, ο Kevin Systrom (Instagram), «αν έχει μια ιδέα, ξεκίνα τώρα. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να το κάνεις».

Επιστρέφουμε όμως στην ανάλυση του Richard Branson. «Πρέπει να είστε έτοιμοι για να δράσετε όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία» λέει ο ίδιος. Τι πρέπει όμως να κάνει κάποιος, έτσι ώστε να είναι όσο πιο έτοιμος γίνεται, όταν έρθει η μεγάλη ευκαιρία; Όπως λέει ο Branson, το στοιχείο- κλειδί είναι η σκληρή δουλειά. Η σκληρή δουλειά είναι το κλειδί για την αξιοποίηση των ευκαιριών. Έτσι θα ανοίξουν οι πόρτες και μετά το μόνο που μένει είναι να εντοπίσεις τις ευκαιρίες και να δράσεις γρήγορα, όπως σημειώνει ο ιδρυτής της Virgin.

Ουσιαστικά θέλει να πει ο Richard Branson, ότι δεν αρκεί να παρουσιαστεί μια ευκαιρία. Πρέπει να είσαι και εσύ προετοιμασμένος να την αξιοποιήσεις. Άλλωστε, αρκετές φορές, οι πόρτες ανοίγουν σε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα, όμως λίγοι είναι αυτοί που θα μπουν. Είναι σαν τους αθλητές που τρέχουν στα 100 μέτρα στον στίβο. Όλοι τρέχουν, όλοι έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν. Άλλα ένας είναι ο καλύτερος, αυτός που έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, αυτός που τελικά νικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + five =