αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι μπορούν να μάθουν οι νέοι επιχειρηματίες από τις ιστορίες τριών εκατομμυριούχων

Τι μπορούν να μάθουν οι νέοι επιχειρηματίες από τις ιστορίες τριών εκατομμυριούχων

Οι δρόμοι μέσω των οποίων μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία, είναι πολλοί. Οι επιλογές που ανοίγονται μπροστά σου, μπαίνοντας στον κόσμο της επιχειρηματικότητας, είναι αρκετές. Αυτό που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να αποφύγεις μερικά συνηθισμένα λάθη, είναι να παρατηρήσεις τι έκαναν άλλοι μεγάλοι τους είδους, πριν από εσένα. Αν αυτοί τα κατάφεραν, τότε έχεις πιθανότητες να το πετύχεις και εσύ.

Το αμερικανικό site Entrepreneur.com παραθέτει τις περιπτώσεις τριών εκατομμυριούχων επιχειρηματικών. Και καταλήγει στα μαθήματα που μπορούν να λάβουν οι νέοι επιχειρηματίες από αυτούς. Οι τρεις γνωστοί businessmen είναι ο Michael Gastauer, ο Peter Thiel και ο Yuri Milner.

Michael Gastauer: Ίδρυσε την πρώτη επιχείρηση του το 1998, όταν ήταν περίπου 20 ετών. Με τη βοήθεια ενός συνεργάτη, δημιούργησε την G&S Asset Management. Μόλις 4 χρόνια αργότερα, ο ίδιος απέκτησε το 75% της εταιρίας, έναντι του ποσού των 16 εκατ. δολαρίων. Λίγο αργότερα, ίδρυσε την Apax Global Payments, η οποία αναπτύχθηκε και τον έκανε έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες του κλάδου. Στη συνέχεια δημιούργησε την πιο επιτυχημένη εταιρία κατά τον ίδιο: την WB21, η οποία βοηθά ανθρώπους στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Ακόμα και σήμερα, ο Gastauer εργάζεται 7 ημέρες την εβδομάδα και ταξιδεύει σε πάνω από 15 χώρες κάθε μήνα.

Το μάθημα: Πολλοί επιχειρηματίες σπαταλούν τον χρόνο τους ψάχνοντας εύκολες λύσεις και «μυστικές φόρμουλες», έτσι ώστε να φτάσουν στον στόχο τους. Στην πραγματικότητα, η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από δύο πράγματα. Από την επιθυμία κάποιου να δουλέψει σκληρά και να επικεντρωθεί στις ανάγκες των άλλων.

Peter Thiel: Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Ενώ είναι και επενδυτής. Συνιδρυτής της PayPal, η οποία πουλήθηκε στο eBay το 2002 προς 1,5 δισ. δολάρια. Αμέσως μετά, ο ίδιος έκανε στρατηγικές κινήσεις και τελικά έγινε ένας από τους πρώτους που επένδυσαν στο (άγνωστο τότε) Facebook. Σήμερα, έχει κομβική θέση στο FB ενώ είναι ιδρυτής του Founders Fund, το οποίο χρηματοδοτεί τεχνολογικές εταιρίες.

Το μάθημα: Αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή, πρέπει να βλέπεις στο μέλλον. Ο Thiel (φωτο), τόσο με την Paypal όσο και με το FB, κατάφερε να προβλέψει πράγματα που οι άλλοι δεν έβλεπαν τότε. Πήρε τα ρίσκα του, επένδυσε και τελικά βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από όλους του υπόλοιπους.

Yuri Milner: Το όνομα του σίγουρα είναι λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό, σε σύγκριση με τους δύο παραπάνω ανθρώπους. Ωστόσο, ο Milner έχει καταγράψει τη δική του αξιοπρόσεχτη πορεία. Ξεκίνησε δίπλα στο businessman Mikhail Khodorkovsky. Στη συνέχεια αγόρασε την πρώτη του επιχείρηση, η οποία έφτιαχνε μακαρόνια. Και την μετέτρεψε σε μια πετυχημένη εταιρία. Λίγο αργότερα ίδρυσε την NetBridge, η οποία συγχωνεύτηκε μια άλλη Ρωσική εταιρία παροχής ίντερνετ, και έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα επιτυχίας. Στα μέσα των ’00s άρχισε να «κοιτά» στην Silicon Valley. Και επένδυσε μεγάλα ποσά στο Facebook. Παρά το ότι πολλοί αμφισβήτησαν τις επιλογές του τότε, ο ίδιος αποδείχτηκε σωστός, με το FB να «εκτοξεύεται» λίγα χρόνια αργότερα. Παράλληλα, ο Milner έχει μείνει πιστός στο πάθος του για την επιστήμη. Και έχει δημιουργήσει το βραβείο Breakthrough- ένα βραβείο αξίας 3 εκατ. δολαρίων που απονέμεται σε επιστήμονες που κάνουν σημαντικές ανακαλύψεις.

Το μάθημα: Μη φοβάστε να μείνετε πιστοί σε αυτό που είστε παθιασμένοι και στις ρίζες σας. Σίγουρα, οι πλούσιοι άνθρωποι δεν έφτασαν ψηλά κάνοντας αυτό που αγαπούν όλη ημέρα, κάθε ημέρα. Όμως έχει μεγάλη σημασία, να βρεις έναν τρόπο έτσι ώστε να συνδυάσεις την επιτυχία με το πάθος σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =