αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤι θα έλεγες να ταξιδέψεις σε χώρες όπως η Αυστρία, η Φινλανδία ή το Βέλγιο και να συμμετέχεις στο «Erasmus για Nέους Eπιχειρηματίες»;

Τι θα έλεγες να ταξιδέψεις σε χώρες όπως η Αυστρία, η Φινλανδία ή το Βέλγιο και να συμμετέχεις στο «Erasmus για Nέους Eπιχειρηματίες»;

Το πρόγραμμα Erasmus για Νέους Επιχειρηματίες είναι ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες (δες εδώ τις χώρες).

Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαίων επιχειρηματιών, μέσω της ανταλλαγής πληροφοριών και εμπειριών και στην τόνωση της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας. Ο παραπάνω στόχος θα επιτευχθεί μέσω της αποστολής νέων επιχειρηματιών σε επιχειρήσεις που διοικούνται από έμπειρους επιχειρηματίες σε άλλες συμμετέχουσες χώρες για χρονική περίοδο από 1 έως 6 μήνες. Για τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο έργο επισημαίνονται τα ακόλουθα :

  • Προφίλ νέου επιχειρηματία

Στο πρόγραμμα οι νέοι επιχειρηματίες, που θέλουν να συμμετάσχουν :

  1. Θα πρέπει να σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μία επιχείρηση βάσει ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου ή να έχουν ξεκινήσει τη δική τους επιχείρηση εντός της τελευταίας τριετίας.
  2. Η (μελλοντική) εταιρεία ή δραστηριότητα μπορεί να υπάγεται σε οποιονδήποτε κλάδο, ενώ δεν υπάρχει όριο ηλικίας.
  • Προφίλ επιχειρηματία υποδοχής:

Οι επιχειρηματίες υποδοχής που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει :

  1. Να είναι μόνιμοι κάτοικοι σε μια από τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
  2. Να είναι ιδιοκτήτες-διευθυντές μίας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης ή πρόσωπα που έχουν άμεση σχέση με την επιχειρηματικότητα σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου ΜΜΕ.
  3. Να Διευθύνουν μια εταιρεία εδώ και αρκετά χρόνια (τουλάχιστον 3).
  4. Να είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με ένα νέο επιχειρηματία και να λειτουργήσουν ως μέντορες.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι επιχειρηματίες και οι επιχειρηματίες υποδοχής μπορούν να κάνουν την αίτηση τους στον παρακάτω σύνδεσμο: www.erasmus-entrepreneurs.eu.

Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες. Το έργο ξεκίνησε τις εργασίες του στις αρχές του 2018 και βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =