αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤελικά, πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις μέσω Airbnb; Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα σου δίνει την απάντηση

Τελικά, πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις μέσω Airbnb; Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα σου δίνει την απάντηση

Η Airbnb έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αν έχεις ένα σπίτι προς μίσθωση, μπορείς να βρεις ενοίκους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να λάβεις το ενοίκιο που θα συμφωνήσεις. Ενώ αν είσαι ταξιδιώτης, μπορείς εύκολα και γρήγορα να βρεις ένα σπίτι για να μείνεις, στον προορισμό που θέλεις να πας.

Πλέον ο κατάλογος της Airbnb είναι τεράστιος, συμπεριλαμβάνοντας σπίτια και προορισμούς για όλα τα γούστα. Από την άλλη βέβαια, η διαδρομή του brand μέχρι εδώ μόνο εύκολη δεν ήταν, αφού στις περισσότερες από τις περιοχές στις οποίες επεκτείνεται, συναντά και αρνητικές αντιδράσεις. Κυρίως από ανθρώπους του ξενοδοχειακού κλάδου.

Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι άλλο: Τελικά, πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις μέσω Airbnb; Την απάντηση σε αυτό το πρακτικό ερώτημα, έρχεται να δώσει η startup Eliot&Me. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που μπορεί άμεσα να υπολογίσει το πόσα χρήματα μπορείς θεωρητικά να βγάλεις, μισθώνοντας ένα σπίτι που έχεις στην κατοχή σου.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Μόλις εισάγεις εκεί τη διεύθυνση του σπιτιού που έχεις προς μίσθωση, αυτή θα «τραβήξει» κι άλλες πληροφορίες για αυτό, όπως τον αριθμό υπνοδωματίων και τα άτομα που μπορεί να φιλοξενήσει. Παράλληλα, χρησιμοποιεί και άλλα ιστορικά δεδομένα, όπως ο ανταγωνισμός στην περιοχή ή τα δεδομένα που καταγράφονται την εκάστοτε (δημοφιλή ή όχι) περίοδο. Έτσι, στο τέλος σου βγάζει σου παρουσιάσει στο τέλος, τα χρήματα που μπορείς να κερδίσεις από το ακίνητο που έχεις προς μίσθωση.

Φυσικά, η συγκεκριμένη πλατφόρμα δεν είναι χρήσιμη μόνο για τους ιδιοκτήτες σπιτιών. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και οι ταξιδιώτες, έτσι ώστε να δουν το πότε και που μπορούν να ταξιδέψουν, με τις καλύτερες τιμές.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × two =