αρχικηVIRALΤελικά, γιατί κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να είναι πάντα δημοφιλείς; Εδώ είναι οι 7 κινήσεις που κάνουν

Τελικά, γιατί κάποιοι άνθρωποι καταφέρνουν να είναι πάντα δημοφιλείς; Εδώ είναι οι 7 κινήσεις που κάνουν

Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Γιατί κάποιοι άνθρωποι ξεχωρίζουν χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μέσα στο πλήθος; Αποτελούν την ψυχή της παρέας; Αφήνουν πάντα και παντού θετικές εντυπώσεις; Είναι το χτένισμά τους; Το ντύσιμό τους; Ο χαρακτήρας ή η αύρα τους; Σίγουρα θα ήθελες να ξέρεις ποιο είναι το μυστικό τους. Όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο ένα, είναι πολλά…

Όπως εξηγεί η Βάσω Μακαρώνη, κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, στη Thrive Global Greece, πράγματι κάποιοι άνθρωποι έχουν την έμφυτη τάση να ελκύουν τους άλλους σαν μαγνήτης με έναν απλό και φυσικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ. Κι όπως έχει παρατηρηθεί χαρακτηρίζονται συχνά από συγκεκριμένες συμπεριφορές που μπορεί να αυξάνουν τη δημοτικότητά τους. Κι αυτό – μην μπερδεύεσαι – δεν έχει να κάνει με το πόσα like μαζεύουν στις αναρτήσεις τους. Ούτε όμως σημαίνει ότι εμείς οι υπόλοιποι – οι λιγότερο δημοφιλείς – χρειάζεται να μείνουμε στο περιθώριο. Αντίθετα, μια έξυπνη κίνηση είναι να δανειστούμε κάποια από τα μυστικά τους τα οποία σύμφωνα με τους ειδικούς μπορούν εύκολα και γρήγορα να μας χαρίσουν πόντους (φαντάζομαι ότι κατάλαβες ότι δεν εννοώ στο ύψος). Ορίστε, λοιπόν, μερικά από τα χαρακτηριστικά των δημοφιλών, που θα μπορούσε κι εσύ εύκολα να υιοθετήσεις.

Δεν κρύβονται

Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει στη ζωή σου, αν μένεις μέσα στο σπίτι ή ψάχνεις γωνίες για να κρυφτείς, όταν είσαι σε μέρη με κόσμο. Aκόμα κι αν είσαι από τη φύση σου εσωστρεφής, κάνε μια προσπάθεια να υιοθετήσεις τις βασικές κινήσεις που θα δώσουν ώθηση στην κοινωνικότητά σου. Χαιρέτα πρώτα εσύ τους άλλους αντί να περιμένεις να σε χαιρετίσουν, σκόρπισε χαμόγελα γύρω σου, συναναστρέψου και με άλλους κι όχι όλο με τους ίδιους και τους ίδιους, μίλα, γέλασε, αγκάλιασε. Αν δεν σου βγαίνει φυσικά, κάν΄ το στην αρχή σαν άσκηση και με τον καιρό θα σου γίνει συνήθεια. Τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν.

Ρίχνουν και δεύτερη ματιά στον καθρέφτη

Ξεκινάς τη μέρα φορώντας ό,τι βρεις μπροστά σου; Σκέψου ξανά! Η εμφάνιση παίζει ρόλο, το έχουμε πει πολλές φορές αυτό. Μια επιμελημένη εμφάνιση δεν έχει να κάνει με την ομορφιά και τα κιλά σου. Ούτε με ακριβά αξεσουάρ ή επώνυμα ρούχα. Το να αποκτήσεις, όμως, ένα προσωπικό στυλ σίγουρα θα σε βοηθήσει να τονίσεις την προσωπικότητά σου και να ξεχωρίσεις με θετικό τρόπο. Θυμήσου: 10 μόλις λεπτά προετοιμασίας αρκούν, για να επιμεληθείς μια προσεγμένη εμφάνιση.

Έχουν πάρει διαζύγιο με την γκρίνια

Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που γκρινιάζει, επειδή ο καφές του είναι πιο πικρός ή γλυκός απ’ ότι έπρεπε ή δεν του αρέσει η μουσική που παίζει το μπαράκι που επέλεξε κάποιος από την παρέα. Να θυμάσαι ότι, παρόλο που είναι σημαντικό να εκφράζεις την άποψή σου και να προτείνεις τις ιδέες σου, ακόμα πιο έξυπνο είναι να μάθεις να προσαρμόζεσαι, απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή όπως κι αν αυτή προκύψει. Όλοι, εξάλλου, θέλουν να είναι δίπλα σε κάποιον που ξέρει πώς να περνά καλά. Γι’ αυτό προτίμησε να γίνεις λίγο χαμαιλεόντας αντί να το «καις» στους άλλους με την γκρίνια σου. Όσον αφορά στα στραβά της ημέρας ή της ζωής σου γενικότερα, παρόλο που το να τα μοιράζεσαι είναι καλό, αφού σε ανακουφίζει από το στρες και είναι ένας τρόπος ν’ αποκαλύψεις την πιο ανθρώπινη πλευρά σου, δεν θα πρέπει να το παρακάνεις. Θυμήσου ότι η αισιοδοξία και η καλή διάθεση αποτελούν βασικούς παράγοντες έλξης. Γι’ αυτό αν στόχος σου είναι να γίνεις μαγνήτης, παραμέρισε όσο το δυνατόν περισσότερο την “αρνητίλα”.

Υπηρετούν τις ιδέες τους σιωπηλά

Είσαι φιλόζωος; Λάτρης της γυμναστικής; Χορτοφάγος; Αντικαπνιστής; Υποστήριξε τις ιδέες σου με τις επιλογές σου και τον τρόπο ζωής σου, χωρίς να τις βροντοφωνάζεις συνέχεια. Γίνε διακριτικό παράδειγμα αποφεύγοντας τον φανατισμό και την αντιπαράθεση με όσους έχουν αντίθετες στάσεις και πεποιθήσεις από σένα.

Κάποιοι άνθρωποι έχουν την έμφυτη τάση να ελκύουν τους άλλους σαν μαγνήτης με έναν απλό και φυσικό τρόπο, χωρίς να χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ.

Δεν φοβούνται να τσαλακωθούν

Το έχουμε πει ξανά, το χιούμορ είναι σπουδαίο όπλο και το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να έχεις χιούμορ με τον εαυτό σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει στο πλαίσιο του χιούμορ να υποτιμάς ή να πυροβολείς τον εαυτό σου. Μη διστάζεις όμως να αποκαλύψεις την αστεία σου πλευρά ή ακόμα και τις όποιες αδυναμίες σου, επειδή αυτά είναι που σε κάνουν πιο προσιτό στους άλλους. Θυμήσου, ακόμα και τα ελαττώματα έχουν τη γοητεία τους.

Δεν το προσπαθούν πολύ

Μη βάζεις στόχο να κλέψεις τις εντυπώσεις, περιαυτολογώντας με διαρκείς αναφορές στα κατορθώματα ή τα επιτεύγματά σου, μιας και με αυτόν τον τρόπο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εισπράξεις ψεύτικες κολακείες. Άσε τις πράξεις να μιλήσουν για σένα κι όχι τα λόγια. Το θέμα είναι να νιώθεις εσύ ικανοποίηση με τον εαυτό σου κι όχι οι άλλοι με σένα. Αν όντως νιώθεις έτσι, τότε είναι σίγουρο ότι αυτό θα εκπέμπεις και στους γύρω σου, με αποτέλεσμα να αποτελείς αυτόματα φυσικό πόλο έλξης.

Έχουν μεγάλη καρδιά

Συγχώρεσε τα μικρά λάθη στους γύρω σου. Δώσε υποστήριξη στον βαθμό που μπορείς. Εκτίμησε τη βοήθεια των άλλων και ανταπόδωσε. Προσπέρασε αντί να κρατήσεις κακία ακόμα κι αν σε έχουν αδικήσει. Πρόσεχε όμως όλα αυτά να τα κάνεις με το σωστό τρόπο. Δείξε ανωτερότητα κι όχι παθητική αδράνεια. Θυμήσου: ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά έχει να δώσει και να πάρει πολλά κι όχι μόνο σε επίπεδο δημοτικότητας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =