αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα Jumbo αύξησαν τις πωλήσεις του σε Ελλάδα και Βαλκάνια- Τι λένε οι αριθμοί

Τα Jumbo αύξησαν τις πωλήσεις του σε Ελλάδα και Βαλκάνια- Τι λένε οι αριθμοί

Αύξηση πωλήσεων σε Ελλάδα και Βαλκάνια εμφάνισε η Jumbo στη χρήση 2016 – 2017. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ομίλου, οι πωλήσεις για τη χρήση που έληξε την 30η Ιουνίου 2017 αυξήθηκαν κατά 6,88% στα 681,43 εκατομμύρια ευρώ από 637,56 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος το περσινό οικονομικό έτος.

Συγκεκριμένα: οι πωλήσεις της Ελλάδας που περιλαμβάνουν τα καταστήματα στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικό κατάστημα και τις εξαγωγές προς συνεργάτες της Jumbo (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσσοβο, Σερβία και Βοσνία) σημείωσαν αύξηση περίπου 1,5%.Oσον αφορά τα καταστήματα στην Κύπρο καταγράφηκε αύξηση τζίρου περίπου 2%. Eπίσης εντυπωσιακή συνεχίζεται να είναι η αύξηση των πωλήσεων στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όπου σημείωσαν διψήφιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων της τάξεως του 36% και 24% αντίστοιχα. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του Ομίλου, για την οικονομική χρήση Ιούλιος 2016 – Ιούνιος 2017, η αρχική εκτίμηση της διοίκησης για τις πωλήσεις ανέφερε ότι θα κυμανθούν μεταξύ 4% έως 7%.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2016-Ιούνιος 2017 o Όμιλος πρόσθεσε δύο καταστήματα.

Ένα ενοικιαζόμενο υπέρ- κατάστημα τον Νοέμβριο του 2016 στη Stara Zagora, στη Βουλγαρία (11.000 τ.μ. περίπου), ενώ στην εκπνοή της χρήσης ξεκίνησε η λειτουργία ενός ιδιόκτητου καταστήματος στην Κωστάντζα της Ρουμανίας (16.000 τ.μ. περίπου).

Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 73 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr. Η εταιρεία μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε πέντε χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία και Βοσνία). Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, την επόμενη πενταετία οι επενδύσεις στη Ρουμανία θα συνεχιστούν και το δίκτυο καταστημάτων αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 25.

Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπέρ – καταστήματα στη Ρουμανία ενώ κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπέρ-κατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα.

Η έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων, η αύξηση των πωλήσεων του ήδη υπάρχοντος δικτύου σε Ρουμανία αλλά και Βουλγαρία με διψήφιο ρυθμό καθώς και η σταθεροποίηση της Ελλάδας και Κύπρου εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν έτσι ώστε οι πωλήσεις του Ομίλου για την νέα οικονομική χρήση να αυξηθούν με ρυθμό μεταξύ 6% και 9%. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου προϋπολογίζεται να διατηρηθούν στα επίπεδα της χρήσης που έληξε 30.06.2017 καθώς εκτιμάται ότι το μικτό περιθώριο θα επηρεαστεί αρνητικά από την αύξηση του μεταφορικού κόστους που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + 6 =