αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 σημάδια για να καταλάβεις αν κάποιος είναι όντως σπουδαίος leader (και δεν έχει απλά έναν τίτλο)

Τα 7 σημάδια για να καταλάβεις αν κάποιος είναι όντως σπουδαίος leader (και δεν έχει απλά έναν τίτλο)

Μπορεί να έχει τύχει να εργαστείς για έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ηγετικό ρόλο σε μια εταιρία. Ίσως με έναν CEO. Μπορεί επίσης να έχεις συνεργαστεί στο ευρύτερο επαγγελματικό πεδίο με ένα τέτοιο στέλεχος. Και κάποια στιγμή, να σου ήρθε η σκέψη στο μυαλό: Αυτό τ άτομο δεν θα έπρεπε να είναι στην συγκεκριμένη θέση. Δεν είναι ένας leader.

Και τότε γιατί βρίσκεται εκεί, θα πει κάποιος. Είναι μια σωστή ερώτηση. Πολλοί άνθρωποι προωθούνται σε ηγετικούς ρόλους χωρίς να το αξίζουν πραγματικά. Πολλές φορές έχει να κάνει με τις επαφές που έχει κάποιος. Κάποιες άλλες είναι πιο εύκολο -και πιο οικονομικό- να προωθηθεί «εσωτερικά» κάποιος σε μια ηγετική θέση, από το να γίνει μια «μεταγραφή». Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή είναι λάθος στο τέλος της ημέρας.

Το «ταξίδι» της ηγεσίας βασίζεται σε δύο βασικά πράγματα, που συνδέονται μεταξύ τους: Στα αποτελέσματα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν μπορείς να ζητάς αποτελέσματα σε βάρος των ανθρώπων σου. Ενώ από την άλλη, αν τα πας καλά μόνο με τις ανθρώπινες σχέσεις και δεν φέρνεις αποτελέσματα, μάλλον δεν θα μείνεις πολύ στη θέση σου.

Το Inc.com έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παρουσιάζονται 7 συγκεκριμένα σημάδια, για να καταλάβεις αν κάποιος είναι ένας πραγματικό leader. ‘Η αν έχει απλά… έναν τίτλο.

1# Δεν σταματά να δίνει feedback, σε σχέση με την απόδοση, τα αποτελέσματα και την κατεύθυνση της ομάδας

2# Κάνει συναντήσεις τακτικά, για να θέσει τους στόχους και να πουν στην ομάδα τις προτεραιότητες

3# Κάνει συνεντεύξεις με τους εργαζομένους που θέλουν να φύγουν

4# Λέει «μπράβο» στους εργαζομένους

5# Δίνει στους εργαζομένους την ελευθερία να λάβουν αποφάσεις

6# Δίνει τη δυνατότητα στους καλούς εργαζομένους να αναλάβουν νέες ευθύνες και να αναπτυχθούν

7# Έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα τους για όλους

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 4 =