αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 7 λάθη που κάνουν οι Millennials όταν δουλεύουν από το σπίτι για πρώτη φορά

Τα 7 λάθη που κάνουν οι Millennials όταν δουλεύουν από το σπίτι για πρώτη φορά

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι. ‘Η από οπουδήποτε θέλουν, εκτός γραφείου. Αφού πλέον οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει δυνατή τη συγκεκριμένη μορφή εργασίας. Αρκεί απλά ένα laptop, μια σύνδεση στο ίντερνετ και ένα τηλέφωνο, για να εργαστείς. Οι νέοι δείχνουν να έχουν προσαρμοστεί πλήρως στο νέο τοπίο- τι ίδιο και πολλές εταιρίες.

Αυτή η νέα «εργασιακή μόδα» έχει θετικά και αρνητικά. Και είναι σωστό να τα λέμε όλα. Πολλοί άνθρωποι γίνονται πιο παραγωγικοί όταν εργάζονται από το σπίτι, την ίδια στιγμή που άλλοι δείχνουν να «χάνονται». Το Forbes παραθέτει τα 7 λάθη που κάνουν οι Millenials, όταν εργάζονται από το σπίτι για πρώτη φορά.

1- Δεν έχουν εναλλακτικό σχέδιο: Μπορεί να εργάζεσαι καλά από το σπίτι, αλλά τι θα κάνεις π.χ. αν «πέσει» το ίντερνετ; Είναι ένα σενάριο που πρέπει να σκεφτείς. Ίσως πρέπει να έχεις εντοπίσει κάποιο καφέ σε κοντινή απόσταση για να πας εκεί άμεσα ή θα πρέπει να μετατρέψεις το smartphone σου σε hot spot.

2- Επενδύουν στη λάθος τεχνολογία: Αν θέλετε να εργάζεστε από το σπίτι, πρέπει να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πολλοί Millennials είτε χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό που ήδη έχουν, ήταν αγοράζουν ένα απλό laptop ή tablet επειδή μοιάζει βολικό. Κάποιες φορές δεν αρκεί αυτό. Επενδύστε στον κατάλληλο εξοπλισμό και software.

3- Δεν έχουν καθορισμένο χρονοδιάγραμμα: Σίγουρα, ως εργαζόμενος εκτός γραφείου, θα έχετε ευέλικτο πρόγραμμα. Θα μπορείτε να αποφασίσετε πότε θα ξεκινήσετε να δουλεύετε και πότε θα τελειώσετε. Μην κάνετε όμως κατάχρηση αυτού του προνομίου. Βοηθά το να καθιερώσετε σταθερές (ή περίπου σταθερές) ώρες δουλειάς, έτσι ώστε να κυλά καλύτερα η καθημερινότητα και να είστε πιο παραγωγικοί.

4- Κακή επικοινωνία: Μπορεί στην εποχή μας να υπάρχουν πολλοί τρόποι επικοινωνίας, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι λόγω της ελευθερίας που παρέχει η εργασία εξ αποστάσεως, πολλές φορές δεν υπάρχει καλή επαφή μεταξύ των μελών της ομάδας. Ίσως όταν είσαι… μακριά από κάποιον, να ξεχνάς να επικοινωνήσεις μαζί του κάθε ημέρα, όπως θα έκανες σε ένα κλειστό γραφείο.

5- Αγνοούν τους εταιρικούς κανόνες: Κάθε επιχείρηση έχει τους δικούς τις κανόνες για τους εξωτερικούς συνεργάτες. Άλλες εταιρίες ζητούν να είστε online Δευτέρα ως Παρασκευή 9-5 (όπως δηλαδή στα γραφεία). Άλλες θα σας πουν ότι είστε ελεύθεροι, εφόσον παραδώσετε τη δουλειά και απαντήσετε στα emails. Πρέπει πάντως να γνωρίζετε τους κανόνες τις εταιρίας σας.

6- Δεν έχουν κατάλληλο χώρο εργασίας: Ναι, μοιάζει βολικό να δουλεύεις με τις πιτζάμες σου, πάνω στον καναπέ. Ωστόσο, είναι καλύτερο να έχεις ένα κανονικό γραφείο στο σπίτι και να εργάζεσαι πάντα εκεί. Έτσι ώστε να είσαι πιο παραγωγικός. Και η ψυχολογία μετρά.

7- Πιστεύουν ότι η εργασία από το σπίτι είναι σούπερ: Αν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε, σίγουρα θα είστε ενθουσιασμένοι στη σκέψη. Προσοχή όμως: Η εργασία από το σπίτι δεν είναι πάντα καλή. Αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να προκαλέσει μοναξιά, κακή επικοινωνία ή μειωμένη αποδοτικότητα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 4 =