αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 6 πράγματα που κάνουν εκτός γραφείου οι πετυχημένοι άνθρωποι

Τα 6 πράγματα που κάνουν εκτός γραφείου οι πετυχημένοι άνθρωποι

Είναι αλήθεια, ότι οι πετυχημένοι άνθρωποι συνήθως δουλεύουν πολλές ώρες κάθε ημέρα. Ωστόσο, αυτό που ίσως κάνει τη διαφορά, είναι το πως καταφέρνουν να κρατούν την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και ζωής εκτός γραφείου. Είναι σημαντικό να έχεις μια καλή ζωή και να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν. Κάτι για το οποίο μιλά συνεχώς, για παράδειγμα, ο ιδρυτής της Virgin, Richard Branson.

Μάλιστα, οι πραγματικά πετυχημένοι άνθρωποι, δεν περιμένουν από τις εταιρίες να καθορίσουν την ισορροπία που αναφέρουμε παραπάνω. Αλλά αρπάζουν κάθε ευκαιρία και διαμορφώνουν το πρόγραμμα τους. Κάνουν πράγματα εκτός γραφείου που τους γεμίζουν εμπειρίες. Το αμερικανικό inc.com, προσπαθεί να καταγράψει ακριβώς αυτό. Και παραθέτει τα 6 πράγματα που κάνουν εκτός γραφείου οι πετυχημένοι άνθρωποι.

1- Περνούν τον χρόνο με εξαιρετικά πετυχημένους συναδέλφους: Η κοινωνικοποίηση εντός του χώρου εργασίας είναι πολύ σημαντική. Μην περιορίζεστε σε σύντομες συζητήσεις για τα αθλητικά, την ώρα που ετοιμάζετε καφέ. Στη συνέχεια, είναι ακόμα πιο χρήσιμο να δεις πετυχημένους συναδέλφους και εκτός γραφείου, έτσι ώστε να τους γνωρίσεις καλύτερα.

2- Αποσυνδέονται: Πόσες φορές έχετε πει ότι θα ισορροπήσετε μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, αλλά καταλήγετε να τσεκάρετε το τηλέφωνο σας τη νύχτα για τυχόν νέα emails; Στην εποχή της τεχνολογίας, είναι δύσκολο να μείνεις μακριά από επαγγελματικές ειδοποιήσεις. Όμως, πρέπει να το κάνεις.

3- Επωφελούνται από το πρωινό: Εντάξει, δεν είναι ανάγκη να ξυπνήσεις από τα χαράματα. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν πρωί ακόμα και όταν δεν έχουν δουλειά, δημιουργούν μια πιο παραγωγική ημέρα. Ενώ το πρωί είναι επίσης μια καλή στιγμή για να κάνεις τις όποιες δραστηριότητες θέλεις να «φύγουν» γρήγορα. Μετά έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

4- Διαλογίζονται: Πολλοί πετυχημένοι άνθρωποι κάνουν διαλογισμό, εκτός γραφείου. Αυτό τους βοηθά να έχουν καλύτερη μνήμη, πιο δημιουργικούς και παράλληλα τους κάνει καλύτερους ακροατές. Μπορείς να δεις σημαντικά αποτελέσματα, όπως σημειώνει το inc.com.

5- Εστιάζουν σε ένα χόμπι ή μια νέα εμπειρία: Όλοι έχουν χόμπι τα Σαββατοκύριακα. Μη σου φανεί παράξενο, να δεις το αυστηρό αφεντικό να παίζει τρομπέτα. Τα χόμπι είναι αυτά που ολοκληρώνουν τους ανθρώπους. Αν δεν έχετε βρει αυτό που ταιριάζει σε εσάς, αναζητήστε το.

6- Φτιάχνουν δίκτυο: Είναι δύσκολο να ανέβεις μόνος το βουνό της επιτυχίας. Τα πιο πετυχημένα άτομα, έχουν δημιουργήσει γύρω τους ένα δίκτυο το οποίο τους βοηθά και τους στηρίζει. Το πιο σημαντικό, είναι να δημιουργήσεις σχέσει με τους ανθρώπους του δικτύου σου και εκτός γραφείου. Έτσι θα μπορείς να συζητάς μαζί τους πολλά θέματα και να παίρνεις χρήσιμες συμβουλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 13 =