αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 5 updates που πρέπει να κάνεις στο Linkedin προφίλ σου το 2018

Τα 5 updates που πρέπει να κάνεις στο Linkedin προφίλ σου το 2018

Είτε βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας, είτε σκέφτεσαι να το κάνεις στο προσεχές μέλλον, είναι σίγουρο ότι πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Linkedin σε αυτή σου την προσπάθεια. Είναι πλέον ένα από τα βασικά «εργαλεία» για να βρεις μια θέση εργασίας και για να επενκτίνεις το επαγγελματικό σου δίκτυο γενικότερα. Μην ξεχνάς, ότι το ίδιο σκέφτονται και οι διάφοροι εργοδότες και εταιρίες, οι οποίες συχνά κοιτούν τα προφίλ των χρηστών στο Linkedin. Προσπαθώντας να κάνουν προσλήψεις από εκεί.

Μιας και είμαστε στην αρχή ενός νέου έτους, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις κάποια updates στο προφίλ σου. Μερικά από αυτά παραθέτει το CNBC. Καταρχήν, φτιάξε μια καλή εισαγωγή. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει κάποιος στο προφίλ σου. Να είναι σύντομη, και να περιλαμβάνει τα βασικά skills αλλά και τα επιτεύγματα που έχεις πετύχει μέχρι τώρα.

Βάλε μια πρόσφατη φωτογραφία. Αν είσαι π.χ. 30 χρονών και έχεις μια φωτογραφία από τότε που ήσουν 20, μάλλον δεν είναι καλή επιλογή. Φρόντισε η φωτογραφία να είναι «επαγγελματική», χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είναι… σαν αυτές στις ταυτότητες. Εδώ είσαι λίγο πιο ελεύθερος.

Βάλε την επιλογή που λέει ότι «είσαι διαθέσιμος». Ναι, πρέπει οι εργοδότες να βλέπουν ότι είσαι ανοιχτός σε νέες ευκαιρίες. Μπορείς να το κάνεις πηγαίνοντας στο «Job Seeking» και στη συνέχεια κάνε την επιλογή «Let recruiters know you’re open to opportunities».

Κάνε update σε keywords. Είναι σημαντικές οι λέξεις που χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να σε «πιάνουν» οι ενδιαφερόμενοι στην αναζήτηση. Φρόντισε να έχεις keywords που είναι περιζήτητα σήμερα, όχι πριν 3 χρόνια.

Ανανέωσε το περιεχόμενο που βλέπει κάποιος. Ακόμα και μετά τις παραπάνω αλλαγές, μπορεί το προφίλ σου να μοιάζει στατικό. Εδώ υπάρχει μια λύση: Ξεκίνα να αναρτά περιεχόμενο, έτσι ώστε να κάνεις το προφίλ σου πιο «ζωντανό». Μπορείς είτε να ποστάρεις άρθρα από άλλα sites, είτε να γράψεις τα δικά σου άρθρα ή σύντομα posts, κατευθείαν στο Linkedin

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 + six =