αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 skills που χρειάζεσαι, για να ηγηθείς σε μια επιχείρηση του μέλλοντος

Τα 5 skills που χρειάζεσαι, για να ηγηθείς σε μια επιχείρηση του μέλλοντος

Ζούμε σε μια εποχή, στην οποία «όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα», όπως λέει ο Mark Zuckerberg. Βλέπουμε υπηρεσίες και προϊόντα να ξεπερνιούνται… μέσα σε μια νύχτα. Και τελικά, οι πραγματικοί leaders είναι αυτού που καταφέρνουν να δουν μπροστά και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Δημιουργείται ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα νέα εργαλεία, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και η αυτοματοποίηση. Όποιος μείνει στα «παλιά» μάλλον θα τον ξεπεράσει η εποχή, σαν την άλλωστε βασίλισσα Kodak. Ίσως θα ήταν καλύτερο να κινηθείς στον δρόμο του Elon Musk, για παράδειγμα.

Αν προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα συγκεκριμένα, ποια είναι τα skills που χρειάζεται κάποιος για να ηγηθεί σε μια next generation επιχείρηση; Το FastCompany.com παραθέτει τις 5 συγκεκριμένες δεξιότητες που είναι απαραίτητες.

1- Η ικανότητα να σκέφτεσαι νέες λύσεις: Ενώ οι ηγέτες του παρελθόντος έπρεπε να εκτελούν προκαθορισμένες στρατηγικές, να αυξάνουν την αποτελεσματικότητα και να βελτιώνουν τις προϋπάρχουσες εργασίες, ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία των μελλοντικών ηγετών είναι η ικανότητα και η θέληση τους να δημιουργήσουν κάτι εντελώς καινούργιο. Χρειάζονται τολμηρές κινήσεις και νέες λύσεις, τις οποίες δεν έχουμε ξανά δει.

2- Να είσαι άνετος με το χάος: Σε ένα όλο και πιο χαοτικό επιχειρηματικό πεδίο, οι ηγέτες που πετυχαίνουν είναι αυτοί που μπορούν να λειτουργήσουν καλά σε άγνωστες συνθήκες. Υπάρχουν συστήματα και διαδικασίες που έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, δούλευαν καλά κάποτε, αλλά είναι πολύ «δυσκίνητα» πλέον. Όποιος καταφέρνει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να διαχειριστεί τα δεδομένα, είναι αυτός που θα ξεχωρίσει.

3- Η κατανόηση της τεχνολογίας: Οι ηγέτες του μέλλοντος δεν θα πρέπει απαραίτητα να γράφουν κώδικα. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχουν καλή κατανόηση των εφαρμογών και των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών. Αυτές δημιουργούν νέες ευκαιρίες, τις οποίες πρέπει να είναι έτοιμη να αρπάξει μια επιχείρηση.

4- Υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη: Στο μέλλον θα δούμε περισσότερη τεχνητή νοημοσύνη στον εργασιακό χώρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να γίνεται διαχείριση από τον άνθρωπο. Επίσης, έννοιες όπως η δικαιοσύνη, η ειλικρίνεια και η δημιουργία υπηρεσιών για τον άνθρωπο, δεν θα αντικατασταθούν σύντομα από την τεχνητή νοημοσύνη. Οι ηγέτες πρέπει να είναι συναισθηματικά ευφυείς για να διαχειριστούν το νέο τοπίο.

5- Η ικανότητα να δουλεύεις με ανθρώπους και τεχνολογία, μαζί: Είπαμε ότι η τεχνολογία μπαίνει όλο και περισσότερο στις επιχειρήσεις. Ο ανθρώπινος παράγοντας από τη άλλη, πάντα θα υπάρχει. Οι κορυφαίοι leaders θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να τα συνδυάσουν και τα δύο, παίρνοντας το 100% και από τις δύο μεριές. Ενώ πολλοί ανησυχούν για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι πιο έξυπνοι ηγέτες βλέπουν με καλό μάτι κάτι τέτοιο και ανυπομονούν να το συνδυάσουν με τους ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =