αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Τα 5 πράγματα που με οδήγησαν στην επιτυχία»: O άστεγος που έγινε δισεκατομμυριούχος εξηγεί

«Τα 5 πράγματα που με οδήγησαν στην επιτυχία»: O άστεγος που έγινε δισεκατομμυριούχος εξηγεί

Κατάφερε από τα «χαμηλά» να φτάσει στα «ψηλά». Μιλάμε για τον 72χρονο σήμερα επιχειρηματία και δισεκατομμυριούχο, John Paul DeJoria. Κάποτε ο ίδιος ήταν άστεγος και μάζευε άδεια δοχεία έτσι ώστε να τα πουλήσει και να μπορέσει να ζήσει. Σήμερα, ο 72χρονος πλέον επιχειρηματίας έχει μια περιουσία που αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια.

Έφτασε στην απόλυτη επιτυχία, δημιουργώντας δύο projects: την Paul Mitchell, μια εταιρία που σχετίζεται με προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Και την γνωστή τεκίλα Patron. Πέντε πράγματα τον βοήθησαν στο να φτάσει στην επιτυχία.

1– Χρησιμοποιεί την τεχνολογία με μέτρο: Στην εποχή που πολλοί περιμένουν τις ανακοινώσεις της Apple για τα νέο iPhone, ο John Paul DeJoria κινείται σε εντελώς αντίθετο δρόμο. Έχει ένα απλό κινητό, που δεν είναι καν smartphone. Αλλά δεν τον νοιάζει.

2– Δεν ξοδεύει χρόνο στην ντουλάπα: Σχεδόν κάθε ημέρα, φορά ρούχα ίδια απόχρωσης. Μαύρο Σακάκι, μαύρο πουκάμισο, μαύρο παντελόνι. Σπάνια πράττει κάτι διαφορετικό. Έτσι δεν ξοδεύει πολύ χρόνο μπροστά στην ντουλάπα, για να αποφασίσει τι να φορέσει.

3– Συμβουλεύεται την κόρη του: Όταν ο έμπειρος businessman βρίσκεται μπροστά στο να πάρει μια μεγάλη απόφαση, ο μόνος άνθρωπος που συμβουλεύεται είναι η κόρη του. Όπως σχολιάζει το CNBC, σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος με «yes people», o DeJoria προτιμά να μιλά με κάποιον άνθρωπο του στενού του περιβάλλοντος. «Η κόρη μου δεν έχει πρόβλημα να μιλήσει ανοιχτά» λέει ο ίδιος.

4– Ρίχνει χρήματα… για να εξυπηρετηθεί: Διαθέτει 3 ιδιωτικά jets. Για τον DeJoria ο χρόνος είναι πολύτιμος και για αυτό κάνει ότι μπορεί για να κινηθεί γρήγορα. Ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια. Βέβαια, για έναν απλό επαγγελματία, το αντίστοιχο μέσο, θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μπορεί αν πηγαίνει στις υποχρεώσεις του. Ο DeJoria έχει επίσης τον δικό του σεφ. Αντί να πάει αυτός στο εστιατόριο, έχει φέρει το εστιατόριο σπίτι του.

5– Μένει θετικός: Όσοι έχουν συνομιλήσει με τον γνωστό επιχειρηματία, λένε ότι βλέπει τη ζωή πάντα θετικά. Παραμένει θετικός ακόμα και στα δύσκολα. «Η θετικότητα του, είναι μια από τις υπερδυνάμεις του» όπως λέει το CNBC.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven + 13 =