αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 5 βήματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, για να φτάσεις στην dream job σου αύριο

Τα 5 βήματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, για να φτάσεις στην dream job σου αύριο

Αν είσαι κάπου 20-25-30 χρονών, στην Ελλάδα, τότε μάλλον κάνεις τα πλάνα σου για το μέλλον. Σίγουρα έχεις κάποια dream job στο μυαλό σου. Αν δεν την έχεις βρει ήδη δηλαδή. Όπως έχουμε ξανά πει, το πρόβλημα στην χώρα μας δεν είναι η έλλειψη καλών ιδεών. Ούτε η έλλειψη αυτού που λέμε «dream big». Οι περισσότεροι έχουν μια καλή ιδέα στο μυαλό τους για ένα project που θέλουν να δημιουργήσουν. ‘Η έχουν μιλούν για μια dream job που θέλουν να κάνουν στο μέλλον.

Το πρόβλημα είναι ότι ελάχιστοι από αυτούς που έχουν τις καλές ιδέες, τις κάνουν τελικά πράξη. Τώρα θα δούμε το πρακτικό κομμάτι. Είναι τα 5 βήματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, για να φτάσεις στην dream job σου αύριο, έτσι όπως τα παρουσιάζει το κορυφαίο career site, Glassdoor.

1# Αποφάσισε ποια είναι η δουλειά των ονείρων σου. Μπορεί να έχεις κάποιες σκόρπιες ιδέες στο μυαλό σου. Αποφάσισε ποια τελικά είναι η dream job για εσένα. Και σκέψου το «γιατί».

2# Κάνε έναν Career Roadmap. Δες τι σπουδές χρειάζονται (αν δεν τις έχεις). Δες που θα μπορούσες στην συνέχεια να πας για πρακτική άσκηση. Και μετά τι εταιρίες υπάρχουν διαθέσιμες στο πεδίο που σε ενδιαφέρει. Κοίτα και το δίκτυο ανθρώπων που έχεις γύρω σου, για τυχόν πόρτες που μπορεί να σου ανοίξει.

3# Ξεκίνα τις πράξεις. Ο «χάρτης» σας θα πρέπει να περιγράφει κάθε βήμα μέχρι την ιδανική δουλειά σας. Οκ, μέχρι εδώ. Τώρα πρέπει να περάσεις στις πράξεις, και να κάνεις ένα- ένα τα βήματα που χρειάζονται. Αν θέλεις να είσαι ακόμα πιο συγκεκριμένος, καλό είναι να ξέρεις και περίπου τον χρόνο που χρειάζεται κάθε βήμα για να ολοκληρωθεί.

4# Δημιούργησε το δίκτυο σου. Συνέχει του περασμένου Point. Οι ευκαιρίες δεν έρχονται συνήθως μόνες τους. Είναι άνθρωποι πίσω από αυτές. Φρόντισε να κάνεις καλές επαφές είτε στις δουλειές που περνάς, είτε κατά την διάρκεια των σπουδών. Και δες τι ευκαιρίες μπορεί να σου ανοίξει η κάθε επαφή.

5# Τσέκαρε τα «κενά» σημεία. Μετά από όλη την προετοιμασία, δες τι σου λείπει μέσα στην διαδρομή που έχεις να κάνεις προς την dream job. Είναι σαν να έχεις φτάσει σε μια Job interview, έχεις μπροστά σου τον HR Manager και αυτοός κοιτά το βιογραφικό σου. Αν κάποια σημεία του βιογραφικού δεν «κολλάνε» με την θέση εργασίας, θα χάσεις. Φρόντισε λοιπόν να εντοπίσεις όσο πιο γρήγορα μπορείς τα «κενά».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =