αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 χαρακτηριστικά που έχουν οι περισσότεροι επιχειρηματικοί leaders (και μπορείς να τα «αντιγράψεις»)

Τα 4 χαρακτηριστικά που έχουν οι περισσότεροι επιχειρηματικοί leaders (και μπορείς να τα «αντιγράψεις»)

Έχουμε δει πολλούς ανθρώπους να έχουν ξεκινήσει από το μηδέν, με ελάχιστα χρήματα, χωρίς ιδιαίτερες γνωριμίες, και τελικά να φθάνουν να δημιουργούν μεγάλες επιχειρήσεις. Οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει τα δεδομένα λίγο πιο εύκολα, και ακόμα και σήμερα βλέπουμε πολλούς νέους να ξεκινούν από το δικό τους… μαγικό γκαράζ, με στόχο να κατακτήσουν τον κόσμο.

Τελικά, ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι πετυχημένοι επιχειρηματικοί leaders; Ο CEO και co-founder, της Influence & Co., τα τελευταία χρόνια έχει πάει σε πολλά events και συνέδρια. Κάπου εκεί, κατάφερε να έρθει σε επαφή και να συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους που ξεκίνησαν κάτι από το μηδέν και έφτασαν στην επιτυχία, όπως εξηγεί σε άρθρο του στο Inc.com. Ο ίδιος, εστιάζει σε 4 συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που έχουν συνήθως αυτοί οι leaders. Και μπορείς να τα «αντιγράψεις».

1# Ορίζουν την επιτυχία: Η επιτυχία είναι κάτι σχετικό. Ο κάθε άνθρωπος την «μεταφράζει» με τον δικό του τρόπο. Οι πετυχημένοι leaders ξέρουν ποια είναι η επιτυχία για τους ίδιους. Και πορεύονται με βάση το πλάνο τους, μέχρι να φτάσουν στους μεγάλους στόχους που έχουν θέσει.

2# Σκληρή δουλειά: Ναι, αυτή είναι μια κλισέ συμβουλή. Όμως είναι σημαντική. Κανένας στόχος δεν έχει σημασία, αν δεν δουλέψεις σκληρά για να φτάσεις μέχρι αυτόν. Φυσικά ούτε η σκληρή δουλειά σου εγγυάται την επιτυχία. Αποτυχίες θα υπάρξουν. Αλλά οι σπουδαίοι leaders ξέρουν ότι ακόμα και οι αποτυχίες σε κάνουν καλύτερο, και πρέπει να τις αφήνεις πίσω, στον δρόμο προς τον μεγάλο στόχο.

3# Θέλουν το feedback: Το να ρωτάς, δεν σημαίνει ότι δεν ξέρεις τι κάνεις. Οι καλοί επιχειρηματίες ψάχνουν συνεχώς για feedback. Ρωτούν τι μπορούν να κάνουν καλύτερα. Και κάπως έτσι καταφέρνουν να εξελίσσονται συνεχώς.

4# Βάζουν καλούς ανθρώπους γύρω τους: Δεν μπορείτε να φτάσετε στην επιτυχία μόνοι. Κανείς δεν μπορεί. Όποιοι κι αν είστε ή ό, τι κι αν κάνετε, θα έχετε πάντα κάποιον που θα σας βοηθάει στην διαδρομή. Και αν θέλετε να διατηρήσετε την επιτυχία σας, βεβαιωθείτε ότι περιβάλλετε τον εαυτό σας με καλούς ανθρώπους. Θα είναι αυτοί που θα σας δώσουν χρήσιμες συμβουλές. Που θα καταλάβουν το ορισμό της επιτυχίας σας, ακόμα κι αν δεν συμφωνούν απόλυτα με αυτόν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 7 =