αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 μεγάλα startup λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Τα 4 μεγάλα startup λάθη που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγεις

Ο δρόμος προς την startup επιτυχία δεν είναι εύκολος. Το έχουμε ξανά πει. Ειδικά στην Ελλάδα, αφού είναι αλήθεια ότι δεν ζούμε σε μια χώρα που να είναι ιδιαίτερα φιλική προς την επιχειρηματικότητα. Από την άλλη πλευρά, ειδικά τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε αρκετές ιστορίες επιτυχίας. Κάποιοι τα καταφέρνουν μέσα σε αυτό το δύσκολο γήπεδο. Προφανώς κάτι κάνουν καλά.

Και ενώ όλοι οι νέοι ιδρυτές σκέφτονται τι πρέπει να κάνουν και καταστρώνουν τα πλάνα τους, τώρα θα δούμε το αντίστροφο. Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις. Το It’s Possible παραθέτει 4 λάθη που κάνουν συχνά οι startuppers, και μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις. Το σημαντικότερο: Είναι λάθη που μπορείς να τα αποφύγεις. Δες την λίστα και κινήσου ανάλογα.

1# Αναζήτηση δημοσιότητας… πολύ γρήγορα: Στο It’s Possible καταφθάνουν πολύ συχνά emails, από νέους ιδρυτές οι οποίοι ζητούν να γραφτεί ένα άρθρο ή μια συνέντευξη για το νέο τους project. Το πρόβλημα; Ότι έχουν ξεκινήσει πριν από μόλις μια εβδομάδα. Ναι, αναζητούν πρώτα τη δημοσιότητα, πριν κάνουν την «δουλειά». Ακόμα κι αν γραφτεί ένα άρθρο, οι χρήστες θα δουν κάτι «άδειο» μπαίνοντας π.χ. στη νέα πλατφόρμα.

2# Οι επενδυτές σε πρώτο πλάνο: Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι startuppers μόλις ξεκινούν ένα δικό τους εγχείρημα (ίσως και πριν το βγάλουν καν στην αγορά), ξεκινούν να ψάχνουν για χρηματοδότηση. Τελικά, ο βασικός στόχος τους είναι το πως θα βρουν κάποιον να τους δώσει χρήματα, και όχι να δημιουργήσουν ένα project που θα έχει έσοδα και θα το αγαπήσει ο κόσμος. Επίσης, ακόμα κι αν βρεις επενδυτή, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έρθει και η επιχειρηματική επιτυχία…

3# Έλλειψη ευελιξίας: Μπορεί να έχεις ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να φτάσεις σε ένα συγκεκριμένο στόχο. Στην πράξη όμως ίσως χρειαστεί να κάνεις αλλαγές. Να είσαι πιο ευέλικτος. Αρκεί να μην το παρακάνεις… γιατί μετά πιθανότατα θα φτάσεις σε εντελώς διαφορετικό προορισμό από αυτόν που ήθελες.

4# Περιμένεις υπερβολικά, μέχρι να ξεκινήσεις: Ισως ένα από τα βασικότερα λάθη. Που γίνονται πριν καν ξεκινήσεις. Πολλοί έχουν μια ιδέα που «θα αλλάξει τον κόσμο», αλλά λίγοι προχωρούν σε πράξεις. Περιμένουν την «τέλεια στιγμή». Συνήθως η τέλεια στιγμή… δεν φτάνε ποτέ, και τα σχέδια μένουν στην θεωρία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =