αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις, για να ξεπεράσεις τους φόβους σου: Αναλύει ένας business γκουρού

Τα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις, για να ξεπεράσεις τους φόβους σου: Αναλύει ένας business γκουρού

Ο κάθε άνθρωπος έχεις τους φόβους του. Τόσο στα επαγγελματικά ζητήματα, όσο και στην προσωπική ζωή. Αρκετές φορές, δεν είναι εύκολο να προσπεράσεις τους φόβους σου. Όμως αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη έτσι ώστε να φτάσεις στην επιτυχία.

Το inc.com βλέπει το θέμα πιο πρακτικά, και παραθέτει τα όσα είπε για το θέμα ο Tim Ferriss. Ο ίδιος είναι επιχειρηματίας, συγγραφέας, ενώ είναι γνωστός για τις ομιλίες που κάνει. Μια τέτοια έκανε πρόσφατα στο TEDx. Και μίλησε για τα 4 βήματα που πρέπει να κάνεις, έτσι ώστε να ξεπεράσεις τους φόβους σου.

1- Γράψε τι είναι αυτά που φοβάσαι: Ονόμασε τα. Μην αφήνετε τους φόβους σας να είναι ασαφής ή μη συγκεκριμένοι. Γράψτε ποιοι είναι.

2- Φτιάξε 3 υποκατηγορίες για το κάθε φόβο:

Υποκατηγορία 1: Κατέγραψε τα 10 ή 20 χειρότερα πιθανά αποτελέσματα. Αν π.χ. φοβάσαι να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, γράψε τα χειρότερα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να συμβούν.

Υποκατηγορία 2: Προσδιόρισε τι θα μπορούσες να κάνεις για να αποφύγεις αυτά τα χειρότερα αποτελέσματα. Αν για παράδειγμα, βλέπεις ότι δεν μπορείς να φτιάξεις μια επιχείρηση λόγω οικονομικών προβλημάτων, φτιάξε ένα πλάνο έτσι ώστε να έχεις μια παράλληλα δουλειά, ενώ θα ξεκινήσεις κάτι δικό σου.

Υποκατηγορία 3: Σχεδίασε τι μπορείς να κάνεις, αν δεν μπορέσεις να αποτρέψεις ένα από αυτά τα «χειρότερα σενάρια». Πάντα χρειάζεται ένα plan b.

3- Γράψε τα οφέλη της επιτυχίας: Τώρα πρέπει να δεις τι θα συμβεί αν ξεπεράσεις τους φόβους σου και φτάσεις στην επιτυχία. Δες πως θα αλλάξει η ζωή σου πιθανότατα. Όλα αυτά πρέπει να τα έχεις γραμμένα μπροστά σου.

4- Καταγράψτε το κόστος της αδράνειας: Τώρα κατέγραψε το που θα είσαι αν δεν προσπαθήσεις. Ίσως να παραμείνεις σε μια δουλειά που μισείς. Ίσως θα συνεχίσεις να μην έχεις ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ίσως θα συνεχίσεις να είσαι οικονομικά παγιδευμένος. Δες ποιο είναι το κόστος της μη προσπάθειας. Και αυτό θα σε βοηθήσει να πας παρακάτω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =