αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 4 απλά πράγματα που κάθε ομάδα θέλει από τον leader της

Τα 4 απλά πράγματα που κάθε ομάδα θέλει από τον leader της

Πολλές φορές συζητάμε για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας σπουδαίος leader. Βλέποντας τα δεδομένα με ψυχραιμία, υπάρχουν κάποιες απλές κινήσεις που μπορεί να κάνει κάποιος, έτσι ώστε να πάρει τα μέγιστα αποτελέσματα από την ομάδα του. ‘Η να το πούμε αντίστροφά: Υπάρχουν πράγματα που κάθε ομάδα θέλει από τον leader της.

Το αμερικανικό inc.com, παραθέτει τα 4 απλά πράγματα που πρέπει να κάνει κάθε ηγέτης μέσα σε μια εταιρία.

1- Ξεκάθαρη κατεύθυνση: Αυτή είναι η πρώτη δουλειά του leader. Ενημερώστε την ομάδα σας για τους στόχους και το πως πρέπει να κινηθεί. Συχνά, υπάρχει έλλειψη σαφήνειας. Κάτι που οδηγεί σε σύγχυση και απογοήτευση. Πείτε τους τι πρέπει να κάνουν, έτσι ώστε να μπορέσουν να ξεδιπλώσουν όλες τις ικανότητες τους.

2- Υποστήριξη: Πρέπει να τους παρέχετε ότι χρειάζεται, έτσι ώστε να κάνουν τη δουλειά τους. Δημιουργήστε το σωστό περιβάλλον και στη συνέχεια να είστε εκεί για να βοηθήσετε αν χρειαστεί.

3- Δώστε χώρο: Η ομάδα χρειάζεται χώρο για να δουλέψει. Φυσικά πρέπει να παρέχετε υποστήριξη, αλλά μην τους δίνετε εντολές με αισθητικό τρόπο. Δώστε τους την ελευθερία που χρειάζονται.

4- Πείτε μπράβο: Το να λες τα μπράβο όπου χρειάζονται, είναι ίσως το κλειδί για να πετύχει σπουδαία πράγματα μια ομάδα. Δημιουργήστε μια κουλτούρα που να αναγνωρίζει τους εργαζομένους που κάνουν σωστή δουλειά. Και ένα ακόμα tip: Πείτε μπράβο, ακόμα και πριν έρθουν τα μεγάλα αποτελέσματα. Πείτε το για την προσπάθεια. Στη συνέχεια θα έρθουν και οι επιτυχίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =