αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε λάθος δουλειά (και μάλλον πρέπει να αλλάξεις δρόμο)

Τα 3 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε λάθος δουλειά (και μάλλον πρέπει να αλλάξεις δρόμο)

Ας ξεκινήσουμε από κάτι που δείχνουν οι αριθμοί: Το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο μέσος άνθρωπος αλλάζει 12 δουλειές ενώ βρίσκεται σε ηλικία 18 έως 48 ετών. Στην Ελλάδα, ίσως δεν αλλάζουμε τόσες πολλές δουλειές, ωστόσο η εναλλαγή αυτή έχει γίνει σίγουρα πιο έντονη μέσα στην κρίση.

Ειδικά οι νέοι, πειραματίζονται, κοιτούν, δοκιμάζουν και κάνουν τις επιλογές τους. Εξετάζοντας φυσικά και το οικονομικό σκέλος. Πλέον, πολλές εταιρίες είναι δύσκολο να κρατήσουν τους εργαζομένους τους, αφού αυτοί είναι εύκολο να βρουν μια καλύτερη πρόταση και συνήθως οι εταιρίες δεν μπαίνουν… σε διαπραγματεύσεις για αύξηση μισθού.

Υπάρχουν όμως και 3 απλά σημάδια, τα οποία παρουσιάζει το αμερικανικό Fortune, και δείχνουν ότι μάλλον είναι καλύτερο για εσένα να αλλάξεις επαγγελματική στέγη. Δες τα παρακάτω.

1- Δεν αυξάνεις τις γνώσεις σου: Πολλοί άνθρωποι έχουν ως κίνητρο να μαθαίνουν κάτι νέο. Κάνοντας τις ίδιες εργασίες κάθε ημέρα μπορεί να σε κουράσει και να πέσει η απόδοση σου. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση και νιώθεις ότι δεν αυξάνεις πλέον τις γνώσεις σου, μάλλον πρέπει να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό βήμα.

2- Θέλεις να κάνεις κάτι που θεωρείς πιο σημαντικό: Κάποιοι κάνουν τη δουλειά τους για να ζουν απλά. Κάποιοι άλλοι θέλουν να εξελιχτούν και ονειρεύονται να φέρουν μια αλλαγή στους ανθρώπους. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από αυτό που κάνεις σήμερα, ίσως θα πρέπει αν ψαχτείς και να πας εκεί που πραγματικά θέλεις.

3- Νιώθεις στάσιμος στην καριέρα σου: Επίσης ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αν είσαι σε μια εταιρία όπου οι ανώτεροι δεν πιστεύουν ιδιαίτερα στις ικανότητες σου και δεν υπάρχουν προοπτικές εξέλιξης, αυτό είναι ένα πρόβλημα. Δες αν μπορείς να αναπτύξεις κάποιο skill έτσι ώστε να αλλάξεις τα κλίμα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε δες τις άλλες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + 1 =