αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤα 3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, για να βρεις τη δουλειά που σου ταιριάζει: Εξηγεί ένας πρώην διευθυντής της Google

Τα 3 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς, για να βρεις τη δουλειά που σου ταιριάζει: Εξηγεί ένας πρώην διευθυντής της Google

Mερικοί άνθρωποι επιλέγουν τις νέες θέσεις εργασίας τους ανάλογα με τις εκάστοτε συγκυρίες και με τις ευκαιρίες που έρχονται στο δρόμο τους, κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Κάποιοι άλλοι έχουν σχεδιασμένο το κάθε τους εργασιακό βήμα και ακολουθούν ένα συγκεκριμένο πλάνο στρατηγικής που έχουν στο μυαλό τους.

Σύμφωνα με τον Mike Steib, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) του XO Group, που προηγουμένως κατείχε δύο διαφορετικούς ρόλους διευθυντών στην Google, ο σχεδιασμός της επαγγελματικής σταδιοδρομίας είναι ζωτικής σημασίας. Ο ίδιος είχε δημιουργήσει ένα πλάνο για την επαγγλεματική του σταδιοδρομία και τώρα ασχολείται με την καθοδήγηση άλλων ανθρώπων, ώστε να τους βοηθήσει να κάνουν το ίδιο με τις δικές τους καριέρες.

Ο Steib υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη όταν σκέφτεται πώς να φτιάξει μια καριέρα:

1. Σκεφτείτε τι αντίκτυπο θέλετε να έχει η δουλειά σας

Ο Steib λέει πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς και πώς θέλετε να επηρεάσετε τον κόσμο με την δουλειά σας. Ο ίδιος λέει: «Προσωπικά, πάντα ήξερα ότι μου αρέσει να συγκεντρώνω και να οδηγώ μεγάλες ομάδες ανθρώπων. Ήθελα να τους συμβουλεύω για το τι επιθυμούν να κάνουν στη ζωή τους και αυτό κάνω.

2. Σκεφτείτε ποια θα μπορούσε να είναι η δουλειά των ονείρων σας

Θα θέλατε να είστε Διευθύνων Σύμβουλος ή σκηνοθέτης; Όποιος και αν είναι ο ονειρικός σας ρόλος, θα πρέπει να έχετε μια αίσθηση του εργασιακού πεδίου που θέλετε να είστε στο μέλλον. Αφού το κάνετε αυτό, μπορείτε να αναζητήσετε άτομα που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο της σταδιοδρομίας τους και να ερευνήσετε τις δεξιότητες και τις εμπειρίες που είχαν πριν φτάσουν σ’ αυτό το σημείο. Πολλά βιογραφικά είναι δημόσια, οπότε μπορέιτε να ψάξετε τι έχουν κάνει άλλοι άνθρωποι στη δουλειά που σας ενδιαφέρει.

3. Φτιάξτε ένα πλάνο βασισμένο στους ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά που θέλετε

Μόλις εξετάσετε πώς οι άνθρωποι που θαυμάζετε έφτασαν στο σημείο που είναι τώρα, πρέπει να μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε και εσείς αυτό. Πρέπει, όμως, να κάνετε βήμα – βήμα, καθώς δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη.

Πηγή: Mononews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =