αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΤα 3 πράγματα που κάνουν τη διαφορά, αν θες να γίνεις επιχειρηματίας: Αναλύει ένας CEO (και δεν μιλά για την «τρομερή ιδέα»)

Τα 3 πράγματα που κάνουν τη διαφορά, αν θες να γίνεις επιχειρηματίας: Αναλύει ένας CEO (και δεν μιλά για την «τρομερή ιδέα»)

«Οι επιχειρηματίες δεν γίνονται. Γεννιούνται». Με αυτή τη φράση του ξεκινά το άρθρο του στο αμερικανικό Fortune, ο ιδρυτής και CEO της SmartRecruiters, Jerome Ternynck. Το πάει ακόμα πιο πέρα αμέσως μετά και λέει ότι η καλή ιδέα δεν κάνει διαφορά. Σε έναν επιχειρηματία, μετρούν τα 3 παρακάτω στοιχεία.

1- Ηγετική ικανότητα

Αρχικά πρέπει να δεις κάτι που οι άλλοι δεν βλέπουν. Να αναπτύξεις ένα όραμα πάνω σε αυτό. Και στη συνέχεια να πείσεις και τους άλλους να σε ακολουθήσουν. Για να τα καταφέρεις πρέπει να έχεις ηγετική ικανότητα. Έτσι ώστε να οδηγήσεις την εταιρία (και τους εργαζομένους σου) στην μεγάλη επιτυχία.

2- Εμμονή

Η οικοδόμηση μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολη. Ένας ιδρυτής, ειδικά στην αρχή, πρέπει να ασχολείται με όλα. Με την παραμικρή λεπτομέρεια. «Δεν είναι ένας τρόπος ζωής. Είναι κάτι περισσότερο. Μια εμμονή», λέει ο Ternynck. Αν δεν έχεις εμμονή με την επιχείρηση σου, τότε είναι εύκολο να στραφεί αλλού η προσοχή σου, σε πιο ευχάριστα πράγματα. Και τότε το επιχειρηματικό ταξίδι θα σταματήσει.

3- Ανθεκτικότητα

Το να αναπτύξεις μια επιχείρηση, είναι πολύ πιο δύσκολο από το να δουλεύεις κάπου υπάλληλος. Όσα εμπόδια κι αν βρεις, πρέπει να συνεχίζεις να προσπαθείς. Η ανθεκτικότητα και η υπομονή είναι βασικά στοιχεία για έναν επιχειρηματίας. Ότι και να συμβεί, δεν πρέπει να τα παρατήσεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =